Fajter

Politika

ЉУБИ ГА ТЕТКА (ИЗ КАНАДЕ): Аналитичари тврде да је "АФЕРА ВУЛИН" потпуно преиферна тема, и да министар одбране НЕЋЕ БИТИ СМЕЊЕН

Autor: Фајтер / Бета.рс / 28.09.2017.

Политички аналитичари оценили су да министар одбране Александар Вулин неће бити смењен због афере у вези са куповином стана новцем "тетке из Канаде", пренео је данас портал Коментар прес. 

Политиколог и директор агенције "Прагма" Цвјетин Миливојевић рекао је да су Вулинов стан и "женина тетка" периферне теме и да не верује да ће Вулин бити смењен.

Извор: Принтскрин Јутјуб

"Вулин није изузетак, јер наш јавни мејнстрим ионако махом уређују 'тетке', 'ујаци', 'стричеви' и слични велики рођаци са егзотичних и мање егзотичних дестинација", рекао је Миливојевић за портал.

Он је додао да, ако премијерка Ана Брнабић смењује Вулина, онда нека га смени због лошег руковођења одбраном ако то, по тумачењу ње као експерта, лоше ради.

Директор агенције за истраживање јавног мњења "Фактор плус" Владимир Пејић рекао је да Вулин неће бити смењен и да се ради о једном од најлојалнијих људи председника Србије Александра Вучића који је иначе познат по томе да не смењује било кога услед афера овакве врсте, поготово што епилог још није познат.

"Поред неспретног објашњења Вулина још нема било каквог доказа о недозвољеним радњама, а лично сматрам да је добро да политичари, поготово у власти, буду под лупом и да финансирање и странака и политичара мора бити транспарентно. Има и много веће имовине и чуднијих објашњења од Вулиновог и ту не треба правити селекцију", рекао је Пејић.

За програмског директора истраживачко-издавачког центра "Демостат" Зорана Пановића, Вулин је најконтроверзнији Вучићев министар који највише иритира опозицију.

"Из Вучићеве перспективе он је сигурно најлојалнији Вучићев министар у којег Вучић има поверење које се градило годинама. С једне стране, Вулин опозицију асоцира на мучне деведесете, а с друге стране, сарадњом с Руском Федерацијом Вулин се није показао као неприхватљив за НАТО. Чињеница је да је Вулин стекао много заслуга које је Запад препознао у мигрантској кризи", рекао је Пановић.

Бивши потпредседник Покрета социјалиста Братислав Југовић такође сматра да Вулин неће бити смењен.

"Неће Вучић да пошаље поруку ни својим бирачима, ни својим коалиционим партнерима да се не исплати бити његов поуздан саборац", рекао је Југовић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti