Fajter

Ekonomija

НИШ: Смењен директор "аеродрУма" Константин Велики, јер је противзаконито повећавао плате

Autor: Глас јавности / Н1 / од 08.06.2018.

Градско веће Ниша сменило је Владицу Ђурђановића са места директора ЈП Аеродром Ниш и нишког Аеродрома “Константин Велики”, јер је он, како су рекли, “противзаконито повећавао плате, чиме је оштетио буџет Града", преносе Јужне вести.

Смену је предложио Град Ниш као оснивач предузећа, а на основу извештаја Буџетске инспекције која је, како је речено, утврдила неправилности.

Ђурђановић је, како пишу Јужне вести, наводно супротно закону повећао почетну основицу за плате за две трећине, чиме је направио проблеме буџету Ниша. Мењани су, како је речено на Већу, и систематизација и описи радних места, па је плата расла и са тим променама.

"Најдрастичнији пример је један од шефова који је 2015. примао 50.000 днара, а након увећења основица зараде и промена назива његовог радног места зарада му је порасла на 100.000 динара", казао је заменик градоначелника Ниша Милош Банђур.

Он је рекао да је у протекле три године град Ниш из буџета исплатио аеродрому 276 милиона динара за инвестиције, зараде и текуће трошкове, а да је установљено да су 153 милиона отишла на зараде.

"Они су се нерационално понашали буџетским средствима", истакао је Банђур.

Шефица одсека буџетске инспекције Споменка Милојевић казала је да ће јавном предузећу "Аеродром Ниш" бити наложено да врати износ зарада које су прекомерно исплаћиване.

Да би смена Ђурђановића била коначна морају да је потврде и одборници нишке Скупштине, али и даље се не зна када ће та седница бити одржана, јер управо због ситуације око поклањања аеродрома, Ниш преживљава парламентарну кризу, преносе Јужне вести.

Јужне вести подсећају да је Ђурђановић постао вршилац дужности директора Аеродрома 2014. године, након што је оставку поднео Драган Бугариновић, а званично је постао директор 2015. године, након спроведеног конкурса на којем је био једини кандидат.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti