Fajter

Politika

Куде ти је дозвола батке: Ко то веша пичкоустог на нишке бандере?

За постављање предизборних реклама председничког кандидата СНС-а Александра Вучића, које висе са бандера изнад нишких саобраћајница, како су казали у надлежном Секретаријату и Општини Медијана, нису издате дозволе.

У "Паркинг сервису", који је окачио банере, не одговарају на питања да ли, осим потписаног уговора, имају било какво одобрење за њихово постављање.

Родољуб Михајловић из Секретаријата за планирање и изградњу, казао је да за постављање предизборних банера нико није тражио дозволу од Секретаријата, нити је она било коме издата.

Како је објаснио, Секретаријат одређује површине на којима се постављају рекламе, а надлежност за издавање дозвола су, додаје, пренели на градске општине.

Ипак, из Општине Медијана на чијој су површини висеће рекламе постављене, такође кажу да им нико није упутио захтев да окачи рекламе, иако их има дуж Вождове, Улице генерала Милојка Лешјанина и Булевара цара Константина.

Ни начелник нишке Управе Љубиша Јанић није могао да прецизира ко је у граду надлежан за давање дозвола, али је казао да је за наџор надлежна Комунална инспекција градских општина.

Подсетимо да су банере поставиле екипе градског предузећа "Паркинг сервис", где су раније казали да су то одрадили на основу званичног ценовника, потписаног уговора са фирмом "Студио С" и да им је та услуга плаћена око 21.000 динара.

Ипак, из овог предузећа новинарима Јужних вести нису одговорили имају ли одговарајуће дозволе надлежних за постављање политичких банера широм града.

Током кампање за парламентарне изборе у априлу прошле године центар гарда је био "укршен" банерима СНС-а, а из Општине Медијана такође нису доставили решења о постављању.

Такође, рекламе са ликом Александра Вучића биле су постављене у Нишу за његов рођендан 2014. године, када је било потврђено да нема дозвола за њихово качење, а из комуналне инспекције Медијане биле су најављене прекршајне пријаве против нишког СНС-а. Међутим, непознато је да је ико одговарао за овај прекршај.

 

(Фајтер.рс/juznevesti.com)



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti