Fajter

Politika

ДА БИСТЕ ПРЕЖИВЕЛИ МОРАТЕ ПРВО ДА ПОГИНЕТЕ: Засењујуће блистава изјава министра ослобођеног војске: "Да бисте избегли рат морате да се спремите за њега"

Autor: Фајтер / Н1 / од 31.08.2018.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је увођење обавезног војног рока политичка и економска одлука, а да је, када је реч о расположењу нације, огромна већина за враћање редовног војног рока.

"Нема боље гаранције за мир од снажне земље, снажне војске и снажне нације која може да се брани. С таквом нацијом нико не жели сукоб. Да бисте избегли рат морате се спремати за њега", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Он је рекао да је председник Србије Александар Вучић препознао два велика проблема - попуну војске и обуку становништва.

Вулин је казао да тамо где се уводи концепт професионалне војске, значи да се војска "значајно смањује", да се уводи професионализација, али и да се јача резервни састав "зато што нигде на свету не може само професионална војска да одбрани земљу".

"Ми смо се определили за концепт тоталне одбране. То значи да цела земља у случају рата учествује у одбрани своје земље, али како да учествује када је нисмо обучили за то", рекао је Вулин.

 

Фајтер / Н1 / од 31.08.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti