Fajter

Politika

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА ОСЕТЉИВИМ СТОМАКОМ: Вулвиново ШЛИХТАРАЊЕ ВУЧИЋУ је пример свим министрима који желе да остану у фотељи; "Председник води рачуна о свим Србима, он се изборио за...

Autor: Фајтер / Курир.рс/ од 30.08.2017.

Први пут у модерној историји Србије, Александар Вучић се изборио за то да ми имамо право на свој интерес, на свој став и да неко мора да се изјасни о нашем ставу, позитивно или негативно, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Коментаришући то што је противљење идеји разграничења на исту страну окупило веома "необичну" коалицију, Вулин је истакао да до сада, ми смо добијали папир, на том папиру пише шта има да се испуни, шта има да се уради, што су неке власти испуњавале лакше, а неке мало теже, али све су испуњавале.

"Сада први пут имамо папир који смо ми написали, први пут се ми појављујемо са идејом, захтевом, ставом да Србија има своје интересе и нећете добити све, а да не дате ништа", навео је.

Истакао је да сви традиционални непријатељи Србије и те како препознају шта је добро за Србију, и наравно да ће бити против тога.

"Да ли је добро да Србија коначно реши свој проблем, да се посвети самој себи и да настави да јача? Наравно да то за њих није добро и наравно да се неће обрадовати у окружењу. Да ли мислите да то може да буде нека велика срећа за Хрватску која себе доживљава као регионалног лидера да то више не буде? Да ли мислите да ће бити нека велика срећа за Хрватску када буде видела да је Србија јасна, да зна колико се протеже њена власт, да нема више непрекидних уцена и проблема?", нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, један од главних разлога зашто је за разграничење чињеница да, докле год се то не деси Албанци ће имати тактичку предност да одређују када ће се изазивати сукоби и нестабилност, кад год да то њима одговара.

Фото: АМГ д.о.о, Зорана Јевтић

"И ми ћемо увек морати да реагујемо, ми којима није ни до рата ни до сукоба, увек ћемо морати да будемо ту и да сву своју политику фокусирамо искључиво на то да одговоримо албанској политици, уместо да ми заузмемо, као што је председник Вучић заузео, активан став и кренуо напред", рекао је министар Вулин за Пинк.

Сада се, указао је, цео свет опредељује према Александру Вучићу и према Србији, а не више да се ми опредељујемо према ономе што други говоре, траже или желе.

"Коначно, први пут у модерној историји Србије, Александар Вучић се изборио за то да ми имамо право на свој интерес, на свој став и да неко мора да се изјасни о нашем ставу, позитивно или негативно. До сада, ми смо добијали папир, на том папиру пише шта има да се испуни, шта има да се уради, а неке власти су то испуњавале лакше, а неке мало теже, али све су испуњавале", поручио је министар Вулин.

Истакао је да сада "први пут имамо папир који смо ми написали, први пут се ми појавимо са идејом, захтевом, ставом да Србија има своје интересе и нећете добити све, а да не дате ништа".

Упитан да прокоментарише да ли Хрватска своје регионално лидерство заснива на стварању антисрпске колаиције у региону, министар Вулин је истакао да је очигледно да се где је претежан утицај велике Албаније, као што је у Македонији, Црној Гори, добрим делом и у Хрватској, прави коалиција против Србије.

"Време је да се разграничимо са великом Албанијом и да кажемо - доста, до овде сте стигли", сматра Вулин.

Они који су у Србији против тога, додао је министар Вулин, нека поштено кажу да су за целовито и независно Косово, које не може да се дели, које ће контролисати Приштина и Харадинај, и то је политички став који они треба да изрекну.

"Ови из опозиције који сматрају да целовито и независно Косово треба да опстане, ево да им предложим, биће у понедељак велике демонстрације у Приштини оних који су такође, за независно, целовито и суверено Косово, па могу да им се придруже. Нека иду са њима, исте су им идеје", нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, Срби на Косову и Метохији имају поверења у своју државу и знају да председник Вучић ради најбоље што може да се ради.

"Морамо увек да размишљамо о свим Србима, не само о онима који живе на простору Косова и Метохије или у Београду, већ свим Србима, где год да они живе и шта је најбоље за све њих. А најбоље за све њих је јака држава Србија - истакао је министар Вулин додајући да нема финансирања и енергије коју Влада Србије улаже у Косову и Метохију, ни један Србин не би могао да живи тамо, и то ће се наставити.

 

Фајтер / Курир.рс/ од 30.08.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti