Fajter

Politika

ТОПЛА ВОДА, КРОЗ РУПУ НА САКСИЈИ: Ана Брнабић не мисли да Хашки тринубал није допринео помирењу у региону

Autor: Фајтер / Н1 / од 01.11.2017.

Не мислим да је Хашки трибунал испунио своју сврху и допринео помирењу у региону, напротив, видим да је допринео даљем заоштравању односа, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић, уочи сусрета са председником тог суда Кармелом Ађијусом.

Брнабић је новинарима после конференције у Хајату изјавила да се данас састаје са Ађијусом и да очекује од њега да чује виђење како је то Хашки трибунал допринео помирењу.

Она је оценила и да је Србија најгоре прошла на суђењима у Хашком трибуналу, како по броју година изречених затворских казни, тако и по броју оптуженика који су преминули током поступака у Хагу.

Како разговарати о ефикасности правосуђа у Србији, ако је процес против Војислава Шешеља трајао више од 13 година, а човек је ослобођен, упитала је Брнабић.

Ко ће некоме да врати 13 година живота, рекла је Брнабић уз напомену да је то њено "аполитично мишљење можда политички некоректно".

Упитана како ће одговорити на критике због неиручивања Трибуналу двоје радикала, оптужених за непоштовање суда, она је одговорила: "Ја имам веће критике према Хашком трибуналу".

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti