Fajter

Politika

КАД ВАМ "ФИКУС" КАЖЕ: Нема никакве понуде на столу, када је реч о Косову

Autor: Фајтер / Н1 / од 06.09.2018.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да мисли да тренутно ништа конкретно "није на столу" када је реч о дијалогу Београда и Приштине, осим тога да компромис мора да постоји.

"Ја не бих улазила у то шта је на столу. Ја мислим да у овом тренутку ништа конкретно није на столу. Само то да морамо да имамо компромис", рекла је Брнабић за телевизију Алџазира.

Премијерка је рекла да не зна да ли ће до решења Косова брзо доћи, јер то зависи од много фактора.

"Мени је драго што они (Европска унија) очекују брзо решење. Ја бих волела да то решење дође сутра. Ја бих волела зато што ја мислим да замрзнути конфликт Србији не доноси ништа. Ја бих волела, а да ли ће се то десити, ја то не знам", рекла је Брнабић.

На питање да ли би разграничење са Албанцима значило да ће Срби који живе јужно од Ибра остати на Косову, Брнабић је рекла да не зна.

"Не знам, ја не знам. Не могу да причам о томе. Све што је компромис долази у обзир, али мора да буде компромис", рекла је премијерка.

Упитана о коментарима опозиције да се у Србији не разговара о бриселским преговорима о косовском проблему и да ни грађани ни парламент не знају о чему се преговара, Брнабић је питала "о чему би се разговарало са грађаним и у парламенту".

"Шта бисмо ми представили грађанима и у парламенту? Шта би председник (Александар) Вучић представио? Озбиљни државници изађу пред грађане и Скупштину када има нешто конкретно... Када будемо имали конкретно решење ја сам сигурна да ће председник изаћи пред грађане и Скупштину и представити решење које је можда могуће и тражити ту подршку", рекла је Брнабић.

Она је казала да нико неће сам одлучити о томе шта ће се дешавати, нити доћи до коначног решења

"Очекујем да ће и грађани стати иза председника, да бисмо тај замрзннути конфликт оставити иза себе", рекла је премијерка.

 

Фајтер / Н1 / од 06.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti