Fajter

Politika

ВУКОСАВЉЕВИЋ: "Рекао сам оно што стоји и у Закону о медијима; Не размишљам о оставци"

Autor: Фајтер / Н1 / од 21.09.2018.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да не размишља да поднесе оставку након сукоба са власником ТВ Пинк Жељком Митровићем око ријалити програма и коментара председнице Србије Ане Брнабић.

"Изјаву председнице Владе Ане Брнабић нисам схватио као критику става Министарства културе и информисања и мог личног става да скаредним садржајима није место у медијима са националном фреквенцијом, што уосталом и стоји у Закону о електронским медијима", казао је Вукосављевић за лист Курир.

Додао је да о оставци не размишља, а да су повремено различито нијансирана размишљања чланова Владе у односу на одређене теме део уобичајеног колорита, а не ексклузивитет српске владе.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и власник и генерални директор Пинк медија групе Жељко Митровић полемисали су протеклих дана о утицају ријалити програма на медијску сцену Србије, након које је министар најавио да више у тој расправи неће учествовати.

Полемика Митровића и Вукосављевића почела је када се министар заложио за рестриктивније услове за емитовање ријалити програма и када је оценио да они негативно утичу на ментално стање нације због садржаја које промовишу.

Премијерка Ана Брнабић казала је да су ријалити програми ствар надлежних регулаторних тела, а не Владе, као и да је "ријалити програме у Србију увео Драган Ђилас, а не Жељко Митровић".

Митровић је, у саопшењу објављеном на сајту Телевизије Пинк навео да му никада није било јасно због чега поједини министри "презиру и ниподаштавају сопствени народ" и оптужио Вукосављевћа да је "добио излив опере у мозак", али да то не значи да може да било кога фасцинира "елитистичко-херметизованом политиком".

Вукосављевић је рекао да су престали да постоје сви разумни разлози за наставак "изнуђене полемике" са Митровићем.

 

Фајтер / Н1 / од 21.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti