Fajter

Zdravlje

НЕКОЛИКО ДЕЧЈИХ ЖИВОТА КАСНИЈЕ: Влада Србије уплаћује 250.000 евра за лечење болесне деце; Сергеј Трифуновић "пецнуо" Вучића

Autor: Фајтер / Н1 / од 17.09.2018.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је Влада Србије јутрос донела закључак да уплати 250.000 евра за лечење болесне деце.

Она је казала да ће новац бити уплаћен данас током дана.

"Јутрос у 9 сати смо донело одлуку. То ће бити уплаћено данас током дана", рекла је Брнабић.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је раније да ће држава издвојити додатних 250.000 евра за лечење петоро болесне деце.

Он је рекао и да је држава имала средстава да помогне оболелом четворогодишњем Душану Тодоровићу, али да нико није на време упутио захтев за добијање новца из буџетског фонда за лечење деце која болују од ретких болести.

Непосредно пре него што је Фондација "Подржи живот" саопштила да је новац прикупљен, помоћ је обећао и председник Србије Александар Вучић, који је рекао да ће држава сносити трошкове лечења, након чега је Сергеј Трифуновић упутио молбу председнику Србије.

"Молим господина Александра Вучића да те новце, што је наводно држава одвојила данас кад смо прикупили потребан износ, уплати на наш рачун, јер имамо још петоро деце на чекању. Надам се да неће изневерити“, написао је Трифуновић.

 

 SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti