Fajter

Politika

СЕТИО СЕ СВОЈЕ ФРИЗУРЕ: Министар ЈУЛИН посетио ергелу "Карађорђево" са амбасадором УАЕ, а посету искористио за још једну у низу МУДРОСТИ

Autor: Фајтер / Агенције / од 13.09.2017.

Министар одбране Александар Вулин, амбасадор Уједињених Арапских Емирата Џума Рашид Ал Дахери и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић посетили су данас погон "Карађорђево" Војне установе Моровић и ергелу коња у којој се налази и 15 коња из донације УАЕ.

Ових 15 арапских грла ће свакако значити нашој ергели Карађорђево, али више од тога значи и доказ нашег пријатељства. У арапској традицији поклонити некоме коња је велика ствар, оценио је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

"Када неко поклони коња којег у арапском свету изузетно поштују, онда то уради највећем пријатељу. Поклонили сте му нешто најдрагоценије, хтели сте да покажете колики су пријатељи. Самим тим и будућност односа наших земаља може да иде само узлазно и само напред", изјавио је Вулин.

Према његовим речима, Србија и УАЕ имају изузетну сарадњу у свим областима, и у економији и у политици и када је реч о односима наших војски.

Ал Дахерије оценио да је поклон доказ снажне и дубоке сарадње две земље у свим областима, наводи се у саопштењу.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti