Fajter

Politika

КЕЖУАЛНИ ЦРНОКУШУЉАШ: "Вулинова "униформа" није униформа, већ заштитино-техничка одећа коју су носили и претходни министри" (само се ви тога не сећате"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 04.04.2018.

Министарство одбране саопштило је да црна одећа коју носи министар Александар Вулин није војна униформа, већ заштитно-техничка одећа.

Како се додаје у саопштењу, њено ношење није противно закону.

Како пише Инсајдер, Министарство одбране их је обавестило да униформа коју носи министар Александар Вулин представља заштитно-техничку одећу, коју су носили и претходни министри - Борис Тадић, Драган Шутановац, Братислав Гашић и Зоран Ђорђевић, као и државни секретари и помоћници министра.

"Идентичну радно-заштитну опрему носе државни секретари и помоћници министра одбране, што је у складу са Правилником о општим логистичким потребама у Министарству одбране и Војсци Србије", наведено је из Министарства.

Војни синдикат Србије раније је упутио отворено писмо министру одбране Александру Вулину у којем је апеловао на њега да престане да носи црну униформу непознатог порекла када посећује војне јединице јер тиме "брука славну српску униформу".

Навели су и да министар одбране носећи црну униформу, упорно крши Закон о Војсци, али и Правилник о војним униформама и ознакама чинова Војске Србије.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti