Fajter

Politika

"РОКОВЕ ДВЕ МАМЕ" И СЛУЧАЈ ПОПОВИЋ: Боље би било да се министар бави својим послом уместо што твитује о нечему о чему га нико није питао

Autor: Фајтер / Н1 / од 04.05.2018.

Председница Владе Србије Ана Брнабић оштро је осудила твит министра без портфеља Ненада Поповића у којем дискриминише ЛГБТ популацију.

Премијерка Брнабић рекла је да није желела да реагује одмах кад је видела твит, јер је желела да реагује хладном главом.

"Са министром ћу разговарати у четири ока да покушам да разумем његову изјаву, али мислим да је министар Поповић помешао све теме", рекла је премијерка.

Додала је да једном за свагда жели да проба да стави тачку на тему хомосексуалности и наталитета.

"Између тога не постоји никаква узрочно последична веза. И геј људи имају репродуктивне органе. И геј људима никакав министар и никаква влада ни на каквом свету не може да одреди да ли ће да имају или немају децу. Нити да одреди нити да контролише", поручила је Брнабић.

Рекла је и да ће замолити министарку Славицу Ђукић Дејановић "да појединачно објасни министру како наталитет никакве везе нема са тим да ли је неко геј или није".

"Јако бих волела, и то ћу данас рећи министру Поповићу, да се моји министри мало више баве својим послом, а не у јавности износе ставове своје личне о разноразним темама на које их нико није питао, и нису у њиховој надлежности и немају никакве везе са послом за који их плаћају грађани Србије", рекла је премијерка.

Она је подсетила да је Ненад Поповић министар без портфеља који је задужен за иновације. “Министар чији је посао, пре свега, да ти Роко и Ана или Стефан и Милош, или ко год да та деца остану у Србији. Његов посао је да направи услове да деца остају у Србији. А не да се бави тиме ко су им родитељи”, истакла је Брнабић.

Оценила је и да изјава министра Поповића у потпуности није у духу толеранције коју Влада покушава да промовише.

"Министар је увредио један део грађана Србије за које ради и који нас плаћају", навела је премијерка Брнабић.

Организација Геј лезбејски инфо центар саопштила је јуче да је по хитном поступку поднео притужбу против министра Поповића због твита у којем, како су навели, прети и дискриминише ЛГБТ популацију, и затражили да им се јавно извини због "запаљивих изјава".

Подсетимо, Поповић је на свом Твитер налогу написао: "У тренутку када се као држава боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске нам увозе геј сликовнице! То под хитно треба зауставити! Морамо да станемо на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да 'РОКО ИМА ДВЕ МАМЕ, А АНА ДВОЈИЦУ ТАТА'".

Поповић изјавио је да је у коментару на Твитеру изнео став "као родитељ и грађанин Србије" коме су "на првом месту традиционалне вредности" и оценио да његов текст није позив на насиље.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti