Fajter

Politika

АНА БРНАБИЋ: "Показали смо такозваној елити која нас проглашава безубим напредњацима"

Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 04.07.2018.

Генерално сам задовољна учињеним мада увек може више и боље, има и поука које треба да извучемо, каже премијерка сумирајући годину дана на челу владе.

Задовољна је, каже Ана Брнабић, оним што је урађено за стандард грађана, што је задржана финансијска дисциплина, али оно чиме је највише задовољна је што је Ниш добио нови клинички центар, а што су у Београду поново отворени Музеј савремене уметности и Народни музеј.

"Показали смо тзв. елити, која нас проглашава за 'безубе напредњаке' да смо културу вратили у фокус, што је изузетно значајно и због економије", поручила је премијерка у интервују за Новости.

Оно чиме није задовољна је што смо, каже, много времена изгубили на стварима које је требало да буду урађене после 2.000-те.

У том контексту помиње да матичне књиге седам година нису пренете у електронски облик, да се тек с уласком у реформу школа схватило да 70 одсто њих није укњижено, што су нам на Филозофском факултету тоалети и даље чучавци...

А на критике да се превише бави дигитализацијом и тиме запоставља традиционалну економију одговара да успешне државе раде те две ствари паралелно, а да победници разумеју трендове и иду им у сусрет.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti