Fajter

Politika

НИСАМ ЈА, МАЈКЕ МИ: Светска банка има једну ВЕЛИКУ ЗАМЕРКУ на рад српске владе, а госпођа БРВНАРИЋ је одговорност пребацила на једног СПС МИНИСТРА

Autor: Фајтер / Блиц.рс / од 03.11.2017

Председница Владе Ана Брнабић тражила је од министра енергетике Александра Антића да учини све што може да убрза процес добијања прикључака за струју, што је главна замерка Светске банке када је у питању напредак Србије.

Србија је по лакоћи пословања напредовала за четири места на Дуинг бизнис листи Светске банке за 2018. годину и са претходне 47. позиције попела се на 43. место.

Према оцени експерата Светске банке, једини сегмент у којем баш ништа није урађено јесте брзина добијања прикључака за електричну енергију. На седници Владе Србије, одржаној пре два дана, како "Блиц" незванично сазнаје, Брнабићева је то замерила ресорном министру Антићу.

Фото: Марина Лопичић

"Брнабићева је поручила министру да има велика очекивања и да Србија по питању прикључака за струју и рокова за њихово добијање мора да има много озбиљнији приступ", наводи извор Блица са седнице Владе.

Председница Владе дала је рок од месец дана и у том периоду очекује конкретан план од Антића шта може да се учини.

У кабинету премијерке, већ по обичају, нису желели да коментаришу сазнања "Блица".

Највећи напредак на Дуинг бизнис листи остварен је у области издавања грађевинских дозвола, а Светска банка је позитивно оценила и унапређење поузданости катастра захваљујући покретању географског информационог система. У покретању бизниса Србија је такође напредовала. У основи успеха на Дуинг бизнис листи су, како је изјавила Ана Брнабић, дигитализација и унапређење ефикасности администрације кроз разне електронске управе. Позитивно је оцењено и рангирање у категорији прекограничне трговине, као и напредовање на 60. позицију у области извршења уговора.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti