Fajter

Politika

ДИПЛОМАТИЈА "ОКО ЗА ОКО, ЗУБ ЗА ЗУБ": Председник се не би сложио са тим, али ја бих им свима ударио реципроцитет

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 27.04.2018.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић наводи да власт не жели да се односи са Хрватском, у којима сада има тензија, развијају у смеру у којем сада иду.

Како каже, сматра да нема потребе да две земље повлаче своје амбасадоре на консултације.

"Не желимо да се у овом смеру развијају наши односи са Хрватском... Ако желе да се на овај парадоксалан начин одвијају наши односи, ми смо спремни да реагујемо на реципрочан начин на сваку даље меру", рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије (РТС) поводом одлуке Владе Србије да забрани улазак министру одбране Хрватске, пошто су хрватске власти забраниле улазак министру одбране Србије.

Дачић је казао да не верује да ће Хрватска моћи да блокира поглавља у преговорима Србије и Европске уније, јер, по његовим речима, "ниједна земља нема разумевања за овакве односе", те Хрватска неће имати подршку за такав потез.

Кометаришући најаву ЕУ да би од 2021. године држављани земаља Западног Балкана морали да плате таксу и региструју се како би им био одобрен улазак у Шенгенску зону, Дачић је рекао да та одлука веома лоша и да би он свима увео реципрочне мере.

"Свако воли да прикупља паре. Тако би требало да се и ми понашамо. Знам да се председник Вучић неће сложити с тим, али ја бих им свима ударио реципроцитет - и када је реч о визама, таксама и о понижењу наше државе. Када се они једном тако буду осећали, свакако ће другачије размишљати", рекао је Дачић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti