Fajter

Politika

Дачић: Косовски политичари лутке којима управља неко други

Autor: Глас јавности / од 26.11.2018.

Не тражимо ми ни од кога да буде наша подршка, већ тражимо само поштовање међународног права, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић и оценио да су политичари у Приштини "лутке којима управља неко са стране".

Он је након свечаног отварања Курса за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама навео да Србија "неће да слуша" да је дипломатском делатношћу "изазивала" Косово, што је резултирало повећање увозних тарифа 100 одсто.

"Овде није реч да неко хоће Србији нешто да учини, већ они хоће да угрозе регионални мир и стабилност. Ми ћемо бранити наше националне и државне интересе. Русија ту, наравно, може да помогне зато што су Русија и Кина гарант да УН неће извршити ревизију Резолуције 1244, али ми бисмо желели да то буде заједнички приступ Савета безбедности УН", казао је Дачић.

Он је додао да се увођење увозних тарифа коси са свим договорима постигнутим у Бриселу и да то представља питање за међународну заједницу и Европску унију, и да су министар трговине Косова Ендрит Шаља и премијер Албаније Еди Рама на друштвеној мрежи Фејсбук окачили заједничку слику са натписом "100%"

"Неке западне земље су 'породиле' политичког монструма у Приштини. Време је да га ограниче. Пустите приче 'они неће нас да слушају' - па кога ће да слушају? Они сада говоре о некаквом брисању граница између Албаније и Косова, укидању царине, граничних полиција... Ако заиста Европа не види о чему је овде реч и колико је ово велико лицемерје, ја не знам има ли сврхе да учествујемо на разним скуповима о регионалној сарадњи", рекао је Дачић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti