Fajter

Politika

ПРЕСЕШЋЕ НАМ: "Пријем Косова у Интерпол би био ПРЕСЕДАН"

Autor: Фајтер / Н1 / од 23.10.2018.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да свака прича о захтеву за пријем Косова у Интерпол представља политизацију те организације, а евентуални пријем грубо кршење међународног права и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

"То би био преседан који је у супротности с правилима Интерпола, која стриктно и недвосмислено предвиђају да само државе чланице УН и посматрачи у УН могу бити чланице Интерпола", рекао је Стефановић за "Курир".

Према његовим речима, евентуална одлука Генералне скупштине о пријему Косова представљала би искључиво политичку одлуку, која није базирана на међународном праву, а последице би биле штетне не само за Србију, већ и за све друге чланице Интепола.

Генерална скупштина Интерпола у другој половини новембра разматраће захтев Косова да постане чланица те међународне полицијске организације. Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да Косово на тај начин, "на мала врата", покушава да уђе у Уједињене нације, али и да не верује да ће обезбедити потребну подшку.

 

Фајтер / Н1 / од 23.10.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti