Fajter

Hrvatska

ДА ИМ ДИСКРИМИНИШЕМО ДЕЦУ И ПАЛИМО КУЋЕ? Пленковић би волео да хрватска мањина у Србији има исти положај као СРБИ У ХРВАТСКОЈ!?

Autor: Фајтер / Н1 / од 18.09.2018.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да пут Србије према Европској унији води и преко Загреба и решавања отворених питања.

"Пут Србије у ЕУ води и преко Загреба и решавања акумулираних питања", рекао је премијер у Сабору одговарајући на питање независног посланика Хрвоја Зекановића о решавању отворених питања са Србијом, међу осталим и ратне одштете.

Он је подсетио да се о њима разговарало приликом посете председника Србије Александра Вучића Загребу, али и хрватских функционера Србији.

Што се тиче права хрватске мањине у Србије, Пленковић је рекао да се нада да ће она имати статус сличан оном који има српска национална мањина у Хрватској.

Зекановић није био задовољан одговором премијера, рекавши да је његов утисак да се по питању Србије "не ради ништа".

"Хрватској треба хрватски Орбан, а нажалост не видим ни О од Орбана", рекао је Зекановић, који је члан ултраконзервативне странке Храст.

Мандат је освојио на листи Пленковићеве Хрватске демократске заједнице (ХЏ), али је владајућу коалицију напустио ове године, по усвајању Конвенције Савета Европе о спречавању насиља над женама и насиља у породици (Истанбулска конвенција), којој се противе конзервативни кругови и Католичка црква у Хрватској уз тврдњу да уводи "родну идеологију".

 

Фајтер / Н1 / од 18.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti