Fajter

Svet

Бомбом на БЕСНОГ ПСА! Одмах по доласку Матиса у Кабул, терористи напали америчку базу (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / rt.com / од 24.04.2017.

Бомбаш самоубица напао је аеродром који користи америчка војска, у авганистанској провинцији Кост, и то одмах након што је у ову земљу стигао амерчки секретар одбране Џејмс Матис.

"Бесни пас" Матис стигао је у Авганистан како би разговарао о ситуацији на терену, пошто Доналд Трамп разматра о слању додатних трупа у ову земљу.

Аеродром на коме је одјекнула експлозија првенствено је био коришћен од стране америчких трупа, али је недавно отворен и за становништво провинције Кост. На овом аеродрому су у току радови, пошто је план да постане отворен за међународне летове. 

Недавно је генерал Џон Николсон, врховни командант америчких трупа у Авганистану, изнео предлог пред Конгресом, да се у ову земљу пошаље још неколико хиљада војника. како би помогле одбрамбеним јединицама Авганистана у борби против талибана.

САД тренутно броји 9.800 војника у својим трупама у Авганистану. 

Иако је Вашингтон укинуо борбене мисије против талибана још пре две године, америчка војска је распоређена по Авганистану у циљу пружања подршке тамошњим одбрамбеним јединицама.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti