Fajter

Politika

Амерички амбасадор пецнуо Приштину пред одлазак: САД неће прихватити БИЛО КАКВО РЕШЕЊЕ

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 24.09.2018.

У интервјуу за Коха диторе, одлазећи амбасадор САД Грег Делави у Приштини упутио јасну поруку тамошњим политичарима: САД неће прихватити било какво решење.

Одлазећи амбасадор Сједињених Америчких Држава на Косову Грег Делави изјавио је да дијалогу о нормализацији односа између Косова и Србије недостаје демократски легитимитет и да његова земља неће прихватити било какво решење које евентуално буде постигнуто.

"Мислим да је ствар Скупштине (Косова) да обезбеди демократски легитимитет. Скупштина, нажалост, није била у стању да обезбеди 61 глас за све што се односило на дијалог", казао је Делави.

Он је додао да решење треба да буде одрживо и прихваћено од грађана обе стране, то јест да допринесе стабилности региона. "Ми нисмо рекли да ћемо прихватити било какво решење... Ми смо рекли да ћемо размотрити понуђена решења и да ћемо изразити наша узнемирења, ако их буде", казао је Делави.

Говорећи о најавама и законима који се односе на трансформацију Безбедносних снага у Оружане снаге Косова, Делави је рекао како нико није давао већу подршку БСК од САД, али и додао да није било погођено право време када је то објављено.

"Мислим да је сада значајно да лидери Косова наставе да раде са народом и заједницама и да објасне шта је то (што се предлаже)", казао је амерички амбасадор.

Он је додао да је најважније да се мањинским заједницама јасно стави до знања да ће те снаге бранити све, укључујући и мањинске заједнице.

Такође је затражио да поводом питања БСК буде далеко више консултација са НАТО.

 

Фајтер / Б92.нет / од 24.09.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti