Fajter

Svet

"БЕСНИ ПАС" СПРЕЧИО ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Доналд Трамп планирао напад на руске системе ПВО, Матис га убедио да узме у обзир други сценарио?

Autor: Фајтер / Правда. рс / од 16.04.2018.

Председник САД Доналд Трамп и америчка војна команда имали су као реалну опцију нападе на руске системе противваздушне одбране у Сирији, али је шеф Пентагона Џејмс Матис убедио Трампа да буде изабран други сценарио.

"Вол стрит журнал" пише да је Трамп намеравао да нападне руске системе ПВО.

Како је навео неименовани извор америчког листа, шеф Пентагона Џејмс Матис предложио је Трампу три сценарија војне операције у Сирији.

Први је предвиђао нападе на сиријске објекте који имају везе са хемијским оружјем, други уништење већег броја циљева, укључујући сиријске командне центре. У трећем сценарију би на удару били и руски системи ПВО у Сирији.

Према тврдњама овог извора, Трамп је инсистирао на нападу на руске и иранске објекте у Сирији, али је Матис успео да га убеди да направи "хибридни план", који је, на крају, и био реализован.

САД, Француска и Велика Британија извеле су у суботу ујутру ракетне нападе на сиријске владине објекте, који се, према њиховом мишљењу, употребљавају за производњу хемијског оружја.

Током војне операције, оне су на Сирију лансирале више од 100 ракета, а сиријске снаге тврде да су обориле 71 пројектил, подсећа "Спутњик".

Председник Русије Владимир Путин назвао је војну операцију агресијом на суверену државу, подсећајући да хемијски напад у Сирији није потврђен.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti