Fajter

Politika

ВУЧИЋ О УБИСТВУ ИВАНОВИЋА: У питању је терористички акт и Србија ће се према том случају тако и односити; Ово је напад на СВЕ НАС"

Autor: Фајтер / Н1 / од 16.01.2018.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, након седнице Савета за националну безбедност, да је убиство председника Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића терористички акт и да ће се држава Србија у складу са тим према том акту и односити.

"Уручено је писмо Еулексу и Унмику са захетвом да државни органи Србије учествују у спровођењу истраге на територији Косова и Метохије, зато што смо уверени да би то довело до откривања истине о убиству", рекао је Вучић.

Он је казао да очекује да Тужилаштво за организовани криминал покрене предистражни поступак.

Вучић је у име државе Србије, и у своје лично име, изразио саучешће породици Оливера Ивановића.

"Србија ће предузети све мере које су неопходне, а то сам обећао и супрузи Оливера Ивановића, и пронаћи ћемо убицу или убице", поручио је Вучић.

Он је додао да нема овлашћења да говори о сазнањима са којима се располаже.

"Не бих да спекулишем на тај начин, али има много интересантних детаља који указују на могуће починиоце", оценио је председник Србије.

Вучић је додао да је "убијен човек који је родитељ, супруг и који сигурно није био неко ко је позивао на сукоб Срба и Албанаца".

"Ово је напад, ко год да га је извео, пре свега на породицу Ивановић, српски народ на Косову и Метохији, пре свега на север, као и на Србију у целини", оценио је Вучић.

Говорећи о напуштању дијалога са Приштином, који је данас требало да се настави у Бриселу, Вучић је рекао да је "веома тешко да разговарате кад имате свакодневне претње ратом на Косову и Метохији".

"Где онај који је главни господар на Косову, а то није ни Хашим Тачи ни Рамуш Харадинај већ Кадри Весељи, говори да се неће зауставии до Ниша. Разумели смо те претње, схватили смо и ћутање оних који је траеало да реагују. Наш одговор господару Косова је да неће стићи до Ниша", поручио је председник Србије.

Он је додао да у једној земљи која делује унутар мисије КФОР постоје идеје да прекине заједничке контроле административне линије с припадницима Војске Србије.

"То имамо у званичним извештајима. Моје упозорење је да неки не покушају да искористе ово за изазивање нестабилности и увођење косовских безбедносних снага на север Косова и отимање свега што припада српском народу. Добро читамо и разумемо оно што раде неки, цео смисао је да имају своје оружане снаге на северу Косова супротно Бриселском споразуму", рекао је Вучић.

 



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti