Fajter

Politika

Рамуш Харадинај сазвао хитну седницу Савета за безбедност Косова

Autor: Фајтер / Инсајдер.нет / од 27.03.2018.

Премијер Косова Рамуш Харадинај сазвао је данас за 13 часова седницу Савета за безбедност Косова на којој ће се разговарати о општој безбедносној ситуацији на Косову, а након јучерашњег хапшења директора за КиМ Марка Ђурића и инцидената у Косовској Митровици.

Савет Косова чине премијер, председник Косова, директор полиције, командант Безбедносних снага Косова и министар унутрашњих послова.

Шоследњи састанак Савета одржан је после убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Иначе, Ђурић је ухапшен јуче у Северној Митровици. Након давања изјаве у пред прекршајним судијом, он је протеран с Косова.

Председник Србије Александар Вучић је синоћ, након ванредне седнице Савета за националну безбедност овим поводом, рекао да је Србија поштовала све билатералне споразуме и све међународне правне акте приликом слања обавештења о посети Ђурића Косову и Метохији.

Хапшењу је претходила изјава првог заменика премијера и министра спољних послова Косова Беџет Пацоли да Ђурићу и министру одбране Србије Александру Вулину није дозвољен улазак на Косово јер, како је навео, подстичу мржњу.

Упркос забрани, Ђурић и генерални секретар Председништва Србије Никола Селаковић су се појавили у Косовској Митровици, где је требало да се одржи округли сто у оквиру дијалога за Косово. Ђуриц и Селаковић су рекли да су били упорни и да су успели упркос кордонима, претњама.

Приликом хапшења полиција је бацала шок бомбе и сузавац и тада су повређени грађани који су се налазили у и испред Мритровачког двора.

Челници Српске листе најавили су излазак из Владе Косова.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti