Fajter

Politika

Рада Трајковић писала Акселу Дитману; Српска листа напала сличном тактиком која се користила на Ивановићу - стан у Београду, аутомобил...

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 26.04.2018.

Председница Европског покрета Срба КиМ и некадашња посланица у косовском парламенту Рада Трајковић упутила је отворено писмо амбасадору Немачке Акселу Дитману.

Она је упутила писмо како би га упозорила на ;драстично помрачење политичке атмосфере у Србији и "јасан тренд непримерених, хистеричних и насилних реакција представника власти на свако различито политичко мишљење".

У писму које преноси портал Коссев (њњњ.коссев.инфо) она је навела да се Дитману обраћа као саборцу, кога дуго познаје из времена док је радио у Унмику, а у писму је изразила страховање да је председник Србије Александар Вучић "погрешно протумачио поруке добијене од немачке канцеларке Ангеле Меркел и да је њене речи охрабрења за европски пут Србије разумео као одобравање за себе и своју аутократску владавину лично".

"Господин Вучич изгледа дубоко верује и нас све упорно убеђује да га је Немачка поставила за невидљивог намесника чији ауторитет нико и ничим не сме изазвати", навела је Рада Трајковић и додала да од Дитмана очекује реакцију како се ауторитет Немачке у Србији не би злоупотребљавао у локалне политичке сврхе.

Она је додала да само тражи ;право на слободу да свако искаже своје мишљење а да му лична егзистенција и егзистенција породица не буду угрожене.

"Тражим право да у Србији свачија деца могу да неометано расту поред својих родитеља, па чак и ако су - замислите - ти родитељи опозиционари или у мањини у односу на оне на власти. Тражим и право да та иста деца, имала она десет или педесет година, могу да напредују и да им се не угрожава животни пут и каријера без обзира на политичке ставове њихових родитеља", навела је Рада Трајковић.

Она је додала да од Немачке очекује и да помогне у откривању убица Оливера Ивановића и њиховом привођењу правди.

Српска листа је оштро критиковала Раду Трајковић, због, како наводе, њеног најновијег напада на председника Србије Александра Вучића.

У саопштењу Српске листе достављеном медијима се наводи да Трајковићева воли да политику доживљава као естраду и ријалити-шоу, мислећи ваљда да се недостатак личног кредибилитета и поштења може надоместити пренемагањем и политичким егзибиционизмом.

У одговору на њено отворено писмо немачком амбасадору у Београду, Акселу Дитману, Српска листа указује да је Трајковићева из, како наводе, самољубља направила две основне грешке.

Помислила је, кажу, да озбиљне државе каква је Немачка могу имати симпатије за њену представу, а друга грешка је то што не схвата да никога не занима то што она има да поручи на овакав начин.

"Узрок најновијег напада самопрокламоване политичарке Раде Трајковић на председника Србије Александра Вучића јесте у управо у чињеници да нико не мари за њене све примитивније нападе, за које благонаклону публику има само у појединцима који деле њене фрустрације", наводе.

Осим што, како истичу, мрзи и председника Србије и демократију, захваљујући којој се он и нашао на тој функцији, Рада Трајковић говори о “хистеричним” нападима власти на њу и њен лик и дело, а заправо је она та која испољава једину хистерију у том разговору са самом собом.

"Прича о лику и делу Раде Трајковић јесте тужна прича о корупцији, покварености, среброљубљу, а главну улогу у том комаду имају један стан у центру Београда и аутомобил купљени новцем који је држава Србија наменила угроженим Србима са Косова и Метохије", поручују из Српске листе.

Напомињу, међутим, да Трајковћевој, како кажу, може одати и једно признање због политичке доследности, јер ова особа која тако примитивно напада председника Србије јесте иста она особа која се заједно са Бернаром Кушнером церекала пред камерама када су новинари поставили питање о "жутој кући'".

"Госпођа Трајковић може мрзети и демократију и своје сународнике због тога што јој такве ствари не заборављају, међутим копрцање у живом блату лажи и безобразлука неће јој помоћи да из њега изађе", стоји у саопштењу Српске листе.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti