Fajter

Politika

ПРИЈАТЕЉ ПРИЈАТЕЉА: Хашим Тачи открио Бојку Борисову шта би требало урадити са Србијом

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 11.05.2018.

Хашим Тачи објавио на Фејсбуку да је телефоном разговаро са премијером Бугарске ком је рекао да је Косово спремно да затвари поглавље сукоба са Србијом.

"Само неколико дана уочи историјског Самита Европске уније и земаља западног Балкана у Софији, данас сам поново разговарао телефоном са домаћином овог скупа премијером Бугарске Бојком Борисовим, чија држава тренутно председава Европском унијом", написао је косовски председник.

САЗНАЈТЕ ИСТИНУ ПРЕ СВИХ: Преузмите Фајтер апликацију и будите у току са најновијим догађањима из земље и света

Тачи је са бугарским премијером поново разговарао о значају и великим могућностима које нуди Самит у Софији како би се појаснио европски пут за Косово и све друге државе западног Балкана.

  

 

 

"Главни услов за учлањење у ЕУ поред испуњавања критеријума Копенхагена, сигурно је и затварање отворених питања између свих земаља нашег региона", написао је Тачи.

Према косовском председнику у контексту односа Косова и Србије остаје од животног значаја постизање правно обавезујућег споразума за нормализацију и помирење.

"Уверио сам мог пријатеља Бојка да смо ми на Косову спремни да у односима са Србијом затворимо поглавље сукоба и отворимо поглавље мира", написао је Тачи и додао да ће тај дух пренети и током Самита у Софији.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti