Fajter

Politika

ПАРА ВРТИ ГДЕ СРБИЈА НЕЋЕ: Хојт Брајан Ји изјавио на састанку са Тачијем Приштини да ће Америка наставити да "свeстрано подржава" КОСОВО

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 25.10.2017.

Заменик помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Хојт Брајан Ји изјавио у Приштини да ће САД наставити да свестрано подржава Косово.

Како је саопштено из кабинета председника Косова, Хојт Брајан Ји је током састанка са Хашимом Тачијем казао да је европска перспектива Косова и целог региона "приоритет САД".

Тачи и Хојт Ји су разговарали и о билатералним односима, улози САД у региону, евроатланској перспективи Косова, дијалогу са Србијом и другим питањима од заједничког интереса.

Наводећи да подршка Вашингтона Косову и региону остаје кључ за одрживи мир и стабилност, Тачи је изразио захвалност за "непрекидну подршку САД за све секторе живота на Косову".

Говорећи о приоритетима Косова, Тачи је истакао процес окончања либерализације визног режима са ЕУ, финализацију дијалога са Србијом и трансформацију Безбедносних снага у Оружане снаге Косова, економски развој и јачање владавине закона.

Саговорници су оценили и да је Косово лидер у региону у борби против тероризма и екстремизма.

Хојт Брајан Ји се раније у Приштини састао са председником косовског парламента Кадријем Весељијем, а током дана ће се састати и са премијером Косова Рамушом Харадинајем и са представницима заједница заступљених у косовском парламенту. Пре Приштине, амерички званичник посетио је Београд.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti