Fajter

Politika

НАКНАДНА ХРАБРОСТ ДЕЗЕРТЕРА: Вулин поручио Тачију да је "прошлог пута бежао пред Војском Југославије, овога пута ће пузати"

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 30.03.2018.

Министар одбране Александар Вулин каже да је висока представница ЕУ Федерика Могерини дошла само у Београд јер са Београдом разговара, док у Приштини наређује.

Он је нагласио да је Брисел препознао да се мора разговарати са председником Србије Александром Вучићем уколико "желе мир у региону", јер је ситуација дошла "до ивице", након инцидената у Косовској Митровици.

За председника Србије каже да има стрпљења, да би он лично на нападе на Србе одговорио "показивањем снаге", али да је Вучић био ту да каже да постоји дипломатија.

"Као што сте видели био је у праву. Међутим, важно је да поручимо свакоме - нема понављања мартовског погрома, неће бити новог Бљеска и Олује", рекао је Вулин за Пинк.

Коментарисући изјаву Рамуша Харадинаја да није прочитрао Бриселски споразум он је рекао да је тешко преговарати са човеком који је каријеру започео као терориста који је убијао друге људе. "Приштина шаље поруку хоћемо север КиМ, али не и Србе, хоћемо манастрире, али не и СПЦ", нагласио је Вулин и додао да су Тачи и Харадинај уједињени када су Срби у питању, а да су иначе међусобно у сукобу и да је најружније ствари о Харадинају чуо од Тачија.

Брутални напад на Србе у Митровици и хапшење Марка Ђурића окарактерисао је као терористицки напад и отмицу директора Канцеларије за КиМ. "Државе хапсе, а терористичке организације отимају. То што у Приштини кажу да су терористичким нападом на Србе потврдили свој суверенитет онда би тако и Ал Каида и Исламска држава биле суверене", нагласио је Вулин.

Он је рекао да Војсци Србије нико не може да наређује споља и да једино може да наређује председник Србије Александар Вучић. "Што се Тачија тиче и његове силне храбрости, прошли пут је пред Војском Југославије трчао, следећи пут пред Војском Србије ће пузати, само ако буде потребно", закључио је Вулин.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti