Fajter

Politika

МИЛАН ЋУЛИБРК: Србија се налази у шизофреној ситуацији, идемо у Еу а председник разговара са Путином; Тврдимо да је вода сува и камен мек, ми нисмо нормални

Autor: Фајтер / Н1 / од 29.03.2018.

Главни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк оценио је у Новом дану ТВ Н1 да у Србији имамо шизофрену ситуацију да тврдимо да смо на европском путу, а председник Александар Вучић разговара са Путином и Лукашенком. Ми нисмо нормални, овде ствари не могу рационално да се објасне, сматра он.

Ћулибрк се у Новом дану ТВ Н1 осврнуо на телефонски разговор председника Александра Вучића и Владимира Путина, после хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, оцењујући да је председник Русије сигурно у праву када говори о односима Београда и Москве, јер Србија не само да је кључни, већ и једини партнер Русије у Европи.

“Имамо потпуно шизофрену ситуацију да тврдимо да смо на европском путу, а Вучић разговара са Путином и (председником Белорусије Алексанром) Лукашенком”, приметио је Ћулибрк.

Подсетио је и да Србија има чак 65 одсто спољнотрговинске размне са ЕУ и још 25 одсто са земљама ЦЕФТА које су на путу ка Унији, док извоз у Русију чини максимално седам одсто. Притом је, како додаје, највише страних инвестиција са Запада, а највише донација са Запада и из Јапана, али је све то, како каже, небитно, јер ће две трећине грађана рећи да је Русија највећи инвеститор и донатор у Србији.

“Не знам да ли је то незнање или подсвест. Никога не интересује шта је стварност, стварност одудара од онога што људи мисле и што им се сервира”, навео је главни уредник НИН-а.

Сматра и да пошто је очито да су САД већ укључене у дијалог о Косову, Србија покушава да нађе баланс тиме што би придобила бар Русију, али да му се чини да се на тај начин само компликује ситуација и преговори одлажу.

“Нама треба пет, шест година да се бавимо важним питањем за државу (Косовом), да би председник недавно, по повратку из САД, рекао да је разочаран јер није очекивао такав став Запада. Питајте обичног грађанина да ли је очекивао такав став Запада. Да, очекивао је”, истиче Ћулибрк.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti