Fajter

Vesti

У наредна три месеца просечна плата од 500 до 510 евра

Autor: Аутор: фајтери /Политика.рс / ОД 07.06.2019

Председник Србије Александар Вучић очекује да у наредна три месеца просечна плата у нашој земљи буде између 500 и 510 евра, и истиче да ће до краја године и плате и пензије бити веће.

Вучић је говорећи о економском стању у нашој земљи у поређењу са регионом рекао да смо претекли, на пример, Бугарску, чланицу Европске уније, по висини просечне плате, преноси Танјуг.

Говорећи о методологији и начину како се одређују параметри на основу којих се одређује позиција земље у односу на друге, каже да Србија јесте у неким од тих параметара боља и од Хрватске али да ће наша земља, „ако будемо вредно и марљиво радили” достићи стандард те земље за 15 година.

Србија је, каже убедљиво прва по броју страних инвестиција у региону, а јавни дуг је, подсетио је значајно смањен.

Због свих економских реформи, каже, опозицији је зато, каже тешко да призна успех ове владе.

До краја године биће веће и плате и пензије, рекао је Вучић и навео да већ четврту годину имамо суфицит у буџету, а при томе се враћају сви стари дугови.

Прислушкиван сам, де факто, 24 године

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је, де факто, прислушкиван 24 године, уз одређене „прескоке”, на различите начине и уз коришћење различитих метода прислушкивања, што је, каже, била чисто политичка одлука, преноси Танјуг.

Вучић је истакао да његови политички противници говоре да њих држава прислушкује, јер, каже, немају чиме другим да се баве, а то није истина.

„Не, не прислушкујемо вас. За разлику од вас, ми вас не прислушкујемо”, подвукао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Са друге стране, истиче да је он сам прислушкиван, де факто 24 године, одбацујући наводе појединаца да је био у комуникацији са подземљем.

Вучић је изнео податак да је, према званичним извештајима, први пут уведена мера против њега одлуком Јовице Станишића 11. децембра 1995. године, те да је због тога био апострофиран као заговорник рушења уставног поретка применом инцидентих медота деловања.

„Иако , ја никад нисам улазио у РТС са тестерама нити опкољавао председништво”, приметио је Вучић.

Како је додао, тада је наведено да заједно са Војиславом Шешељем и Томиславом Николићем ради на консолидовању паралелних формација у странци ради покушаја насилног преузимања власти.

„То је чиста политичка одлука. Није било одлуке суда. Одлука суда је дошла касније, 1996. године, да би легализовала одлуку о мерама”, рекао је Вучић.

„Де факто, 24 године сам прислушкиван, уз одређене прескоке, на различите начине и уз различите методе прислушквања”, рекао је Вучић.

Председник је истакао и да се последњих година ниакда нису појавили прислушкивани разговори у нашој јавности, јер то раде службе по налогу суда.

„То је у мом периоду, јер људи морају да буду заштићени од таквих ствари. Нема никаквих транскрипата. Ко смо ми да угрожавамо било чија људска права”, рекао је Вучић.

Радимо на повећању минималца на 30.000 динара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Влада Србије са синдикатима и послодавцима преговарати о томе да се минимална зарада са садашњих нешто више од 27.000 динара повећа до краја године на 30.000 динара.

„Покушаћемо да подигнемо минималну зараду, ако нас послодавци не буду линчовали. Трудићемо се да будемо на радничкој страни, да пређему ту магичну цифру од 30.000 динара, али морамо да водимо и рачуна о послодавцима, јер су они ти који гурају земљу напред”, казао је Вучић гостујући на ТВ Пинк, преноси Бета.

Тиме би износ минималне зараде прешао 255 евра, рекао је Вучић и оценио да би то био велики помак, иако не и довољан.

Поновио је и да ће просечна плата у Србији до краја године бити повећана са садашњих 470 евра на 500 до 510 евра.

Вучић је казао и да Србија већ четири године заредом има суфицит у буџету, наводећи да је то постигнуто уз „враћење свих дугова који је претходни режим оставио”.

„Трећу годину и формално имамо суфицит у буџету и ниједне године нисмо имали ребаланс”, рекао је он.

Према његовим речима, „ове године ћемо можда да имамо такозвани позитивни ребаланс, како би смо људима могли да исплатимо увећане плате”.

Председник Србије је навео да је у првих седам месеци ове године предвиђено буџетом, у договору са Међународним монетарним фондом, да Србија има дефицит од 1,4 милијарде динара, што је око 12 милиона евра, али да је остварен суфицит од 48,5 милијарди, што је бољи резултат за 50 милијарди динара, односно око 440 милиона евра више новца у каси него што било планирано.

Вучић је најавио и да чека потврду о улагању још једне велике немачке компаније у Панчеву, али није желео да наведе која је то фирма, додавши да је из Баварске.

Вучић: Нећу дозволити опозицији да спречи одржавање избора

Председник Србије Александар Вучић казао је данас да неће дозволити опозицији да спречи одржавање избора и да је то једно од најтежих кривичних дела.

„Тај филм нећете гледати”, рекао је Вучић за телевизију Пинк и додао да је Покрет слободних грађана једини изнад цензуса појединачно од странака које су потписале „Споразум са народом”, преноси Бета.

Говорећи о округлом столу одржаном на Факултету политичких наука у Београду, Вучић је оценио да је то супер ствар, али да је на тај догађај позвано шест представника Савеза за Србију и четири представника Српске напредне странке, па је самим тим СНС оштећен.

„Супер је да се разговара на сваком месту, а природно је место у парламенту”, рекао је Вучић.

Он је навео да не зна да ли је вршилац дужности заменика помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Метју Палмер рекао опозиционим лидерима са којима се сусрео у Београду, да иду на округли сто на ФПН-у, али да то њему није поменуо и да је са њим причао само о Косову.

„Шта је њима рекао, то може да каже нови Палмеров љубимац Бошко Обрадовић”, казао је Вучић.

Говорећи о изборним условима, он је навео да су сви кровни закони за демократске изборе донети у периоду власти, како је казао, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.

„Ниједан закон нисмо променили, сем што смо смањили 33 одсто (средстава) за политичке странке”, рекао је Вучић и додао да је тим потезом највише оштећен СНС.

Он је казао и да су бирачки спискови минимално мењани, као и да се сигурно може још много радити на бирачком списку.

„Сви уредите бирачки списак како год хоћете, ево сами га направите како хоћете”, поручио је Вучић опозицији на Пинку и додао да је позван ОЕБС да „прочешља бирачки списак”.

Он је навео и да се мења пракса у Скупштини Србије и да више неће бити доношења закона по хитном поступку, као и да поново има јавног слушања.

Вучић рекао да му прате ћерку и фотографишу сина на радном месту
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су тачни наводи појединих медија о томе да постоје особе које прате и надзиру активности његово двоје старије деце, преноси Бета.

У интервјуу за телевизију Пинк, Вучић је рекао да је истина да су „одређена лица” пратила његову ћерку, али да он не жели да каже којој странци та особа припада јер не мисли да председник те странке подржава то.

Он је додао да има сазнања да припадници појединих страних служби фотографишу његовог старијег сина на његовом радном месту, на којем ради „као обичан радник за плату од 500 евра”.

„Мислим да је за то крива атмосфера која се прави и додворавање неким људима на друштвеним мрежама. Ја се не додворавам никоме, ја водим политику”, рекао је он.

Говорећи о претњама његовој ћерки, Вучић је рекао да се нада да није реч о опасном човеку који може да је угрози али да цела атмосфера оставља поседице по њена осећања, иако је сматрао да је она најчвршћа у целој фамилији.

„Увек је правило било да се никада не улази у личне односе. Ко би то прекршио, он би био презрен. Али неко ново време је дошло”, рекао је он.

Он је одбацио тврдње са друштвених мрежа да је он, из политичких разлога, организовао претње његовој ћерки.

„Ја сам ширио причу о силовању сопственог детета? Па што хоћете онда да разговарате са мном”, рекао је он.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti