Fajter

Politika

МИ ВИДИМО САМО ПОСТАВУ, А ВИ? Премијерка поручила да ће се УСПЕХ ВЛАДЕ видети и НОВЧАНИЦИМА грађана, стога - ЗАВИРИТЕ!

Autor: Фајтер / Н1 / од 23.10.2017.

Најбољи показатељ успеха ове и претходне владе, која је покренула реформу фискалне консолидације, видеће се у новчанику грађана, што је најважније, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић на 17. Економском самиту Србије, напомињући да су створени услови за трајно повећање пензија и плата великог броја запослених у јавном сектору.

"Спремамо се да исплатимо једнократну помоћ од 5.000 динара као подршку пензионерима, а од 1. јануара наредне године да им повећамо пензије за пет одсто", рекла је Брнабић на Економском самиту Србије у Београду.

Додала је да повећање пензија у претходне две године, уз најављено повећање значи да ће 90 одсто пензионера у Србији имати веће пензије него пре 2014. године, односно пре него сто су покренуте мере фискалне консолидације.

Брнабић је навела да ће плате у јавном сектору за највећи број запослених бити повећане за 10 одсто и додала је да се водило рачуна пре свега о сектору просвете и здравства, али и о безбедносним службама где ће запосленима у тим областима такође бити повећане плате.

Премијерка је казала да је договорено да запослени у администрацији на републичком и локалном нивоу добију пет одсто повећања како би их охрабрили да боље раде. Додала је да држава жели да створи услове да администрација добро ради, али и да та служба не буде најпожељније место за рад младих.

"Србија сада има здраве основе на којима може да гради одрживи динамични привредни раст", рекла је Брнабић и додала да због тога фокус треба да буде на дигитализацији образовања.

Каже да је сигурна да ће Србија успети у томе, јер како је оценила, "има огроман потенцијал и сопствене ресурсе који ће омогућити веће плате, бржи привредни раст али и заустављање одлива мозгова".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti