Fajter

Politika

Марку Ђурићу забрањен улазак на Косову

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу данас није дозвољено да у Косовској Митровици присуствује обележавању Дана победе над фашизмом.

Ђурић је враћен са административног прелаза Јариње на основу одлуке "привремених институција самоуправе у Приштини".

Његов долазак на север Косова јуче је најављен путем саопштења за медије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију требало је да положи венац на споменик палим борцима у Другом светском рату на брду Кукавица у Косовској Митровици, отвори изложбу фотографија из тог периода на шеталишту у Митровици и говори на централној манифестацији код Споменика кнезу Лазару.

Председник привременог органа општине северна Митровица Александар Спирић после полагања венаца рекао је да је Ђурићу ускраћен боравак на Косову и упитао "где је прогресивна Европа, где је слобода и да ли се поново буди фашизам".

Спирић је подсетио да је Косовска Митровица дала бројне жртве за слободу али да притисци на слободарски српски народ не престају.

"Упућујем поруку мира и подесећам да грађани на Косову и Метохији желе мир и слободу за шта ћемо се борити свим дипломатским средствима", рекао је Спирић.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић најоштрије је осудио забрану уласка Марку Ђурићу и у саопштењу навео да се у дану када се прославља победа над фашизмом и када слободна Европа спроводи начела модерне демократије, ускраћује слобода кретања директору Канцеларије за Косово и Метохију.

"Овакав поступак Приштине је у супротности са свим начелима правде и права и представља фашистички чин, а то је у овом случају искључивост", рекао је Ракић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti