Fajter

Politika

ЂУРИЋ ПОКУШАО ДА БУДЕ ДУХОВИТ: Шаћирију нису угрожена људска права; Драго ми је да међу новинарима има егових и Бехрамијевих навијача

Autor: Фајтер / Н1 / од 21.09.2018.

На питања новинара зашто је Канцеларија за Косово и Метохију прикупљала личне податке фудбалских репрезентативаца Швајцарске Џердана Шаћирија и Ваљона Бехрамија и како су ти подаци доспели у медије, Марко Ђурић каже да нема сазнања о томе да је закон прекршен, а да новинари, како је рекао, "имају право да навијају за Шаћирија и Бехрамија".

"Мени је драго да Џака и Шаћири имају више од једног навијача у публици и немам ништа против тога. Њихова људска и грађанска права нису угрожена, кршења закона немам сазнања да је било, а ако јесте, надлежни државни органи су овлашћени да то испитају. Као што се видели, Џака и Шаћири јесу држављани Републике Србије и за мене је лично Косовска Митровица саставни део моје земље", рекао је Ђурић.

Подсетимо, Инсајдер је објавио да је Министарство унутрашњих послова Србије прикупљало документе са личним подацима двојице швајцарских фудбалских репрезентативаца албанског порекла на захтев Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, а лични подаци су се убрзо затим појавили у таблоидима.

Крајем јуна ове године, уочи и у току Светског фудбалског првенства у Русији, поједини таблоиди објавили су документе с личним подацима двојице швајцарских фудбалера албанског порекла

- Џердана Шаћирија и Ваљона Бехрамија - рођених у Србији. Одмах затим, повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић покренуо је поступак контроле, а истовремено је од МУП затражио и изјашњење о томе да ли је неко из МУП-а доставио медијима документа са личним подацима.

Шабић је 3. септембра изјавио за Инсајдер да изјашњење МУП-а упућује на то да личне документе фудбалера таблоидима није неовлашћено дао неко из полиције, већ неко из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је указао и да ће све чињенице морати да утврди надлежно тужилаштво јер је реч о кривичном делу.

 

Фајтер / Н1 / од 21.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti