Fajter

Politika

Нејаки Ђурић треће категорије, са Исусовим ранама, поручио: "Ово јуче је био покушај заузимања севера Кососва; Упирали ми пушку у стомак, правили селфије у транспортеру" (ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Н1 / од 27.03.2018.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је, на конференцији за новинаре, рекао да је ноторна лаж да обавештење о његовом доласку у Косовску Митровицу није упућено на време. Навео је да су га припадници РОСУ ударили више пута, упирали пушку у стомак, правили селфије у транспортерима... "Ово је покушај заузимања севера Косова", додаје.

"Јуче су албански сепаратисти у Приштини, уз недовосмислену подршку западних међународних кругова на бруталан начин напали наш народ на северу КиМ, са јасним циљем - да насиљем терором, застрашивањем, да до зуба наоружаном фалангом - окупирају север Косова", каже Ђурић.

Поносан сам на грађане Косовске Митровице који су се голоруки, на миран начин супротставили томе, навео је.

Истакао је да је важно да међународна заједница буде упозната са тим што се дешавало.

Ноторна је лаж да нису благовремено и у складу са споразумима обавештени о активностима поводом округлог стола, рекао је Ђурић. Он је додао да је обавештење послато више од 70 сати раније.

Говорећи о јединици РОСУ, рекао је: "То за мене нису полицајци, то је разуларена терористичка банда која је послата на голоруке људе".

Рекао је да су покушали да га понизе вукући га за кравату по земљи, као пса. Ставили су ме у један од тих транспортера, рекао је Ђурић и навео је да је добио неколико удараца.

"Ја сам добро...За све оне који брину... Покушавали су да ме понизе, спуштали су ми главу на колено, правили селфије са мном, покушавали да ме застраше држећи ми пушку на стомаку, један је чак извадио нож... Певали су Алаху екбер и још неке друге песме", испричао је. Кад су ме извели из транпортера, водили су ме улицом, а затим у подрум, додао је.

"Да није било једног позива из Београда, потпуно је јасно да би се насиље и терор над Србима у Митровици наставило", навео је, али није желео да каже о ком се позиву ради.

Поносан сам на Србе, на наше храбре мушкарце и жене, који нису поклекли и неће поклекнути, навео је.

Ђурић је навео да је и у Бриселу било бахатог понашања, током дијалога. "Једина идеја је да се обесмисли дијалог и да се поткопа шанса за компромис", навео је Ђурић.

Један од представника Приштине се непристојно понашао и председник Вучић му је одбрусио на начин да више ништа није говорио, навео је.

Нико никад неће моћи да понови ни нови "Бљесак" ни нову "Олују", и то се односи на Србе на северу Косова, али и у енклавама, каже.

Више него икад ћемо радити на томе да ојачамо наше структуре на Косову, нагласио је.

Позивам, у име државних институција Србије, сваког Србина и оног коме је држава Србија у срцу, без обзира на националност и вероисповест, да не приступају Војсци Косова, навео је.

Ђурић је рекао да ће ићи и даље на Косово и да ће Србија наставити своју борбу.

Он је навео да нико од представника међународне заједнице није реаговао, а њих је, како је рекао, иначе, много у Косовској Митровици, и нема дилему да је то урађено уз подршку "странаца".

Могуће је да ће доћи и у Београд неко од званичника ЕУ, рекао је Ђурић који сматра да су сви они делимично одговорни за то што се десило.

Сматра да је тај инцидент показао и однос Приштине и међународне заједнице према дијалогу.

"Једна страна делима, а друга неделима је показала шта мисли о дијалогу", истакао је.

Рекао је да је "ушао аутомобилом на Косово са документима", понављајући да је посета најављена више од 70 сати од округлог стола.

"Нема никакве сумње да онај ко се тако понаша, о дијалогу ништа добро не мисли... Ово је континуирани покушај, кроз низ инцидената, неиспровоцираним нападима, са измишљеним разлозима, заузимања севера Косова... Како би се остварио шовинистички циљ оних који би да Срба на Косову и Метохији не буде", закључио је Ђурић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti