Fajter

Politika

МАРИНИКА ТЕПИЋ ПОДНЕЛА ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВАЦИЋА: "Министре Стефановићу, хоћу да знам докле је стигла истрага и зашто је дотични ПУШТЕН?"

Autor: Фајтер / Курир.рс / од 15.12.2017.

Посланица Нове странке Мариника Тепић изјавила је да је данас Министарству унутрашњих послова упутила писани захтев у којем тражи процену безбедности ње и њене породице, као и детаљно обавештење о току истраге која се спроводи.

"Прво питање сам упутила Загорки Доловац, републичком јавном тужиоцу, али и министру унутрашњих послова Небојши Стефановић. Хоћу да знам не само докле је истрага дошла, већ у том тренутку - да је дотични приведен па пуштен. Ја сам поднела накнадно и допуну своје изјаве, односно додатну кривичну пријаву и против Мише Вацића", казала је Мариника Тепић.

Она је казала да се истрага води на основу њених личних пријава које је поднела у Полицијској станици Стари град пре две недеље. Истакла је да је још нико из полиције, ни из тужилаштва није контактирао, као и да из медијских наслова сазнаје да је Т. Л. приведен и пуштен и да му је накнадно продужен притвор.

Подсетила је да је пре два дана поставила и посланичко питање на ту тему, наводећи да ако надлежни органи са њом комуницирају преко средстава јавног информисања, онда је разумела да је то једини начин да дође до информација.

"Са мном су до сада преко медија комуницирале државне секретарке у МУП, то нису особе које доносе одлуке, имају извршне надлжености и могу да ставе свој потпис на било који документ. С друге стране полиција поступа по надлежности и по упутствима тужилаштва, зато смо ми маркирали Загорку Доловац као уско грло", казала је Мариника Тепић.

Навела је да је Загорка Доловац могла у било ком тренутку да се потруди и да се сама постара о том предмету, јер како каже, њој то закон и надлежности дозвољавају. Мариника Тепић је рекла да поред Т.Л. који је "потписао најгнусније, најозбиљније и најтеже претње" и који је поново приведен постоји и читав низ организација, портала, формално регистрованих организација, параорганизација, појединаца који јој континуирано упућују претње.

"Наравно да осећам да ми је безбедност угрожена и не само мене него и моје породице с обзиром да се у тим језивим текстовима помињу и неки чланови моје породице од најмлађих до најстаријих", казала је она гостујући у емисији Прави угао на Радио-телевизији Војводине.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti