Fajter

Politika

МИСЛИО "ДОКТОР" ДА ОТВАРА МЕТРО? Небојша Стефановић, МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ(!) пустио у рад ЛИНИЈУ МИНИБУСА 501!?

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 01.03.2018.

Нова линија 501 у Раковици је почела да ради, а пуштању у рад присутвовао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Линијом ће саобраћати мини-бус, који ће возити од новоизграђене окретнице у Пролетерсксој улици у Старом Кијеву до окретнице аутобуса 42, 56 и 59 у насељу Петлово брдо. Први полазак из правца Кијева предвиђен је за 5:30 часова и мини-бус на линији 501 ићи ће у интервалу од 60 минута.

Пуштању у рад нове линије присуствовали су и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић и директор ЈКП „Београд пут" Иван Тејић, саопштила је општина Раковица.

Нова линија је уведена на иницијативу Градске општине Раковица која је примила молбе становника насеља Кијево. Грађани су захтевали да се Старо Кијево повеже са Петловим брдом и преко других линија јавног превоза и са другим деловима града.

Имајући у виду да су саобраћајнице, Летићева и Пролетерска на делу од улице Ослобођења до окретнице Старо Кијево, биле такве да нису омогућавале безбедно функционисање јавног превоза, услов за успостављање ове линије био је да се обезбеди пружни прелаз у раскрснице са Летићевом улицом постављањем браника. Након што се заврши реконструкција пруге, наведени пружни прелаз биће трајно обезбеђен. Осим тога, за потребе нове линије изграђена је и нова окретница у Пролетерској улици.

Након што су испуњени сви неопходни услови, Градски секретаријат за јавни превоз прихватио је да нова линија 501 буде пуштена у рад.

Осим окретнице у Старом Кијеву и на Петловом брду нова линија ће имати још 19 стајалишта. Средња дужина линије 501 је 9.023 метара.

Нова линија градског превоза повезаће насеље Кијево са другим линијама градског превоза које саобраћају у Раковици, са домом здравља на Лабудовом брду, основним и средњим школама, вртићима и другим прометним местима у Општини.

Од почетне станице у Пролетерској улици у Старом Кијеву аутобус ће се кретати следећом трасом: Старо Кијево- Пролетерска - Летићева - Ослобођења - Ослободилаца Раковице - Патријарха Димитрија - Мишка Крањца - Пилота Михаила Петровића - Маричка - Славка Родића - Кнежевачка - 17.октобра - Опленачка - Георгија Острогорског - Милорада Драшковића - Окретница Петлово брдо.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti