Fajter

Politika

КОССЕВ: РОСУ нису послате на север Косова, у питању су интервентне јединице; Задатак - заустављање ВУЛИНА И ЂУРИЋА

Autor: Фајтер / Н1 / од 26.02.2018.

Заменик командира Косовске полиције за регион Север Бесим Хоти изјавио је да интервентна јединица спроводи "оперативни план" у вези са забраном доласка српских званичника на Косово. Посета је забрањена директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу и министру одбране Александру Вулину, распоређене "одговорне јединице" на Север, саопштила полиција.

Хоти је раније демантовао писање приштинских медија да се специјалне јединице распоређују на север Косова.

На питање о којим се званичницима ради, Хоти каже да је према његовим информацијама то трочлана делегација, потврдивиши да је међу њима и Марко Ђурић, преноси портал КоССев. Истовремено, Хоти није прецизирао која су још два званичника.

"Према информацијама и изјавама самих српских званичника, они ће, упркос званичној одлуци косовских власти да им забране улазак, обавити своју планирану посету северној Митровици. Косовска полиција, у циљу спровођења одлуке званичних државних органа, ангажовала је релевантне полицијске јединице које ће деловати у складу са ситуацијом у вези са одлуком МУП-а РКС-а. Улазак ће бити одобрен личностима који имају службену дозволу државних органа РКС-а да изврше своје заказане посете, а по службеним захтевима", саопштено је из полиције.

Додаје се да ће улазак на Косово бити дозвољен само личностима које имају службену дозволу власти.

Косовска полиција је затим саопштила да је "у оквиру овлашћења и законских надлежности предузела мере за распоређивање одговорних јединица на терену у северном делу Косова са јединим циљем да се спроведе одлука владе и да нема других циљева".

Додаје се да се од грађана, а посебно од оних са Севера, тражи да не буду жртве било какве дезинформације у вези са њиховим ангажовањем.

Учешће Ђурића и Николе Селаковића на округлом столу у оквиру унутрашњег дијалога о Косову у Косовској Митровици, најавио је и сам српски председник, упркос "забрани".

"Ја вам кажем даћете. Дали, не дали, они ће да учествују у Северној Митровици, 'ајд да видим шта ћете да урадите по том питању," рекао је Александар Вучић, након разговора са Хашимом Тачијем у Бриселу.

Скуп у Митровици би требало да почне у 12.44 часова, симболично дајући на значају Резолуцији 1244 Уједињених нација, по којој су Косово и Метохија и даље део Србије.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti