Fajter

Politika

КО БИ РЕК'О ЧУДА ДА СЕ ДЕСЕ? Ивица Дачић тврди да је више пута рекао Вучићу да нас ЗАПАД ГОДИНАМА ЛАЖЕ

Autor: Фајтер / Правда. рс / од 23.03.2018.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је неколико пута говорио председнику Александру Вучићу да "нас Запад свих ових година замајава и да је насе признавање независности Косова једино што њих занима".

Према Дачићу, то је врхунски безобразлук и лицемерје и Србија не може, како је истакао за "Новости", пристати на понижење.
 
"Како су се само лепо сетили, ми да признамо Косово, а они ће нам великодушно дати ЗСО коју не могу да формирају ево пет година", рекао је Дачић и додао да се "за пет година завршио Други светски рат, а они нису у стању да натерају Тачија и друштво да примене Бриселски споразум који су потписали".

Дачић понавља да се до решења мора доћи искључиво компромисом, а не, како је нагласио, "наметањем става да Србија мора да призна независност Косова".
 
"Бомбама су отцепили Косово од Србије и сада нам говоре да је то завршена прича. Те границе су за њих свете, а ћуте када Еди Рама свако мало прекраја Србију или Македонију",  навео је Дачић.
 
"Треба им рећи: господо, са Запада, нисте ви једини, постоји и много већа половина света која не признаје независност Косова. Можемо се и њима обратити. А ви сте до сада седели са нама за истим столом и лагали гледајући нас у очи",  закључио је Дачић за "Новости".



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti