Fajter

Politika

ЈЕСТЕ МАЛИ АЛ' СЕ МНОГО ХВАЛИ: Градоначелник у лирском заносу величао своје наводне успехе у Београду па поменуо имена могућих наследника

Autor: Фајтер / Б92.нет / од 24.04.2018.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је највећи успех градске власти на чијем челу се налази четири године одговоран однос према финансијама.

Он је додао и да највише жали што није било времена и услова да се крене са изградњом метроа.

Мали је за "Новости" рекао да је поред смањења јавног дуга за педесет одсто, велики успех и почетак реализације "највећег пројекта у овом делу Европе", Београда на води.

Ипак, истиче, највише жали што се у протекле четири године нису стекли физички и финансијски услови за започињање радова на изградњи метроа.

"Једноставно нисмо стигли све да урадимо. Али данас је наша највећа предност што више немамо великих проблема из прошлости и сада чистих рачуна можемо да кренемо у изградњу метроа", навео је Мали.

На питање ко би га могао наследити на месту градоначелника, те да се највише помињу имена Ирена Вујовић и Горан Весић, Мали истиче да су му обоје сарадници с којима блиско сарађује.

"Ирена је била моја помоћница пре него што је почела да остварује изванредне резултате као председница Општине Савски венац, а Горан градски менаџер који је изузетно оперативан. Што се мене тиче, важно ми је да будем део тима Александра Вучића, зато што је то тим који побеђује за народ, тим који остварује конкретне резултате", нагласио је Мали.

Градоначелник је сумирао постигнуте резултате и навео смањење незапослености, отврање фабрика, обнову путева...

"Незапосленост је на рекордно ниском нивоу. Запослили смо више од 20.000 Београђана. Субвенционисањем приватних вртића скратили смо листе чекања и запосленим мајкама и очевима омогућили да буду продуктивнији на послу", навео је Мали.

Он је додао да је отварањем нових домова здравља, вртића, школа, паркова и игралишта утицано на изједначавање животног стандарда на читавој територији Београда.

Како каже, мисија му је да служи народу.

"Не постоји лепши осећај од оног када знате да сте својим радом и трудом некоме олакшали живот, учинили га бољим. Та моја мисија се никада неће завршити. Да ли ћу ја посао наставити у Старом двору или на неком другом месту, није од пресудног значаја. Увек ћу бити на располагању", рекао је Мали.

Мали додаје и да је поносан на све што је урађено у протекле четири године - сваки метар асфалта, канализације и водовода.

"Поносан сам на сваки кран, нову фасаду и зграду. 'Београд на води' је највеће градилиште у овом делу Европе. Поносан сам на сваку нову фабрику коју смо отворили и на сваког радника који је добио нови посао", закључио је Мали.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti