Fajter

Društvo

ИМА ДА БУДЕ - ЗАЕ*БАЛО ВЕКА! "Њујоршке архитекте ће нам направити СВЕТСКУ АТРАКЦИЈУ

Autor: Фајтер / Н1 / од 31.08.2018.

Изложба поводом 70 година постојања Урбанистичког завода Београда отворена је у четвртак увече на Савском шеталишту на Калемегдану.

Сви ми који радимо за Београд на неки начин учествујемо у процесу његовог развоја, а Завод учествује у ономе што је најважније, у планирању, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је отворио изложбу, преноси Беоинфо.

Весић је рекао да је недавно разговарао са представницима чувеног архитектонског бироа из Њујорка, који је познат по томе да је уредио неколико добрих, познатих јавних површина у свету.

“Преговарали смо са њима да раде и у Београду. Надам се да ћемо бити у прилици да у неком будућем периоду објавимо да ћемо добити једну нову јавну површину која ће бити заиста светска атракција”, додао је Весић.

Главни градски урбаниста Милутин Фолић је нагласио да је у последње четири године усвојено 200 планова детаљне регулације и подсетио да је правац развоја Београда спуштање на реке и измештање индустрије из центра града.

“У саобраћајној хијерархији дајемо приоритет пешацима, бициклистима и јавном превозу. Београд постаје град за људе, а не за аутомобиле”, рекао је Фолић.

Подсетимо, Фолић је у јулу најавио разговоре са представницима дизајнерског студија "Diller Scofidio + Renfro" који је пројектовао њујоршки "Хај лајн" парк, како би сагледали могућност да учествују у уређењу тзв. Линијског парка, који ће у Београду бити направљен на месту пруге од Панчевачког моста до Калемегдана.

 

Фајтер / Н1 / од 31.08.2018.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti