Fajter

Politika

ИГРЕ СА ГРАНИЦАМА: Рамуш Харадинај на чистом СРПСКОМ ЈЕЗИКУ поручио да се на крају дијалога са Београдом очекује ПРИЗНАВАЊЕ КОСОВА; "Подела је веома опасна игра"

Autor: Фајтер / Н1 / од 28.11.2017.

Народ на Косову очекује да Србија, на крају дијалога Београда и Приштине, призна независност Косова, изјавио је у интервјуу за ДВ премијер Косова Рамуш Харадинај.

"За нас дијалог само уз то има смисла", рекао је Харадинај.

Харадинај је у интервјуу за Дојче Веле вођеном на српском језику рекао да је дијалог имао напретке до Бриселског споразума 2013. године.

"Надаље дијалог није имао праву суштину. Забринути смо, јер то не треба да буде дијалог ради дијалога, већ дијалог за прогрес у нашем друштву, у обе земље. Трудио сам се да као Влада спремимо платформу за будућу етапу дијалога и она ће бити предложена нашој Скупштини где ће сви имати могућност да допринесу".

Упитан да ли ће коначно бити формирана Заједница српских општина, Харадинај је одговорио: "Ми смо одавно били спремни да то учинимо на основу Устава Косова. Договор у Бриселу није поштовао Устав и Уставни суд Косова је тврдио да тај договор није у духу Устава."

Додао је да је формирање асоцијације и даље могуће према косовском Уставу који такву асоцијацију међутим види као "координационо, али не као извршно тело".

На питање да ли је могућа подела Косова коју отворено предлажу и неки политичари из Србије, косовски премијер је одвратио, "Игра са границама је опасна на Балкану, ко год да се њима игра. Не верујем да су то озбиљне приче и не бих хтео да о томе икада причам пошто знамо шта ће следити ако се тиме играмо", рекао је он и додао, "Следиће трагедије којих се још увек сећамо и није паметно да о томе причамо. Веома је опасно."



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti