Fajter

Politika

ДРАГАН ЂИЛАС: "Потребно је формирати један јак савез, уместо лабавих коалиција; Тужан сам због неуспеха Демократске странке, нису заслужили само два одсто"

Autor: Фајтер / Бета.рс / 14.03.2018.

Носилац листе "Београд одлучује људи побеђују" Драган Ђилас изјавио је данас да опозиција у Србији мора да се удружи у чврст савез који би имао заједничко председништво и стручне тимове за различите области.

Ђилас је за ТВ Н1 оценио да су избори у Београду показали да је уједињење опозиције у један савез, једино решење за промене у Србији.

"Мој предлог је да се формира један савез који ће бити изнад обичне коалиције, који ће имати своја тела, да свака странка да своје људе, да има неке програмске ствари", навео је Ђилас и истакао да опозиција грађанима мора да понуди програмска решења у економији, здравству, просвети.

Он је за ТВ Н1 рекао да фокус у наредном периоду треба да буде на борби за фер изборне услове без којих, како каже, више нема сврхе излазити на изборе.

Ђилас је рекао и да не види себе као лидера опозиције и да је резултат који његова листа остварила на изборима у Београду скроман.

Коментаришући иницијативу бившег председника Србије и ДС-а Бориса Тадића да се формира демократска унија, Ђилас је рекао да ће подржати сваку идеју која води ка укрупњавању опозиције, али не и да се праве лабаве коалиције за 45 дана предизборне кампање, после чега ће свако да крене на своју страну и ради за себе.

На питање зашто није дошло до уједињења опозиције на београдским изборима, Ђилас је рекао да то није питање за њега, јер је разговарао са свим странкама и покретима које је сматрао релевантним, али да су неки појединци били сујетни и тврдоглави, па су на крају остали испод цензуса.

Ђилас је рекао и да је за промену власти у Београду, на изборе требало да изађе бар 850.000 грађана, док би СНС сигурно изгубио власт да је гласало 960.000 грађана.

Ђилас је рекао и да ће бити одборник Скупштине града и да ће се борити за програм који је представио.

Он је оценио да је резултат Демократске странке на изборима у Београду "тужан".

"ДС је странка која је сјајних ствари урадила, променила једнопартијски систем, толико жртава је поднела да није заслужила да има само два одсто", рекао је он.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti