Fajter

Politika

БЕЗ СТАРЦА ИМА УДАРЦА: "Није било никакве дебате, нисам напустио седницу, али нисам био за улазак у Савез"

Autor: Фајтер / Н1 / од 04.09.2018.

Функционер и некадашњи председник ДС-а Драгољуб Мићуновић каже да није гласао за учешће те странке у оснивању Савеза за Србију јер на седници Главног одбора странке у недељу није било никакве дебате. Наглашава да није напустио седницу након што му је председавајући одузео реч, већ је изашао да попије кафу, а онда се вратио и гласао.

Дневни лист Блиц објавио је да су против уласка у Савез за Србију на седници Главног одбора ДС-а били бивши председник странке Драган Шутановац, посланици Наташа Вучковић, Драгољуб Мићуновић, Радослав Милојичић, Гордана Чомић, председник Покрајинског одбора ДС за Војводину Мирослав Васин и Вида Огњеновић.

Како наводи лист, на седници је одузета реч Мићуновићу јер му је "истекло време" за обраћање. Он је уз речи "поштујем по први пут диктатуру" напустио седницу.

"Није било баш тако...Знате, они су направили једну процедуралну скупштину, на којој тешко да може да буде дебате. Ви дате пет минута свима...ја сам сматрао да је било неопходно да имамо дебату, међутим, она је изостала. Ја сам говорио око четири минута а председавајући ми је рекао да ми је време истекло, на шта сам се ја нашалио и рекао да је моје време тек дошло, али да поштујем његову диктатуру", рекао је Мићуновић у Дану уживо, наглашавајући да је мислио конкретно на диктатуру председавајућег.

           

Према њему, председавајући је прекршио бонтон, јер се, како је рекао, тако не понаша према најстаријем посланику Скупштине Србије.

"Отишао сам да попијем кафу и вратио сам се да чујем завршну реч председника, гласао сам...Тако да је све то нејасно око гласања, јер је направљено такво мњење да уствари треба да се приђе том савезу", казао је Мићуновић.

Говорећи о плурализму у странци, гост Н1 каже да "није важно да ли имате 180 гласова ЗА, него да ли се у тих девет против налазе оснивачи странке, целокупан посланички клуб" или "имате ту бројку којом можете да машете".

"То сад нека размишља председник странке како ће даље функционисати. Питање моје оставке у Главном одбору је питање искључиво за ДС", наводи Мићуновић.

У Србији је, каже, најстрашније што не постоји дебата.

"Овде је најстрашније кад немате дебату, имате једног човека који каже 'преврните то брдо тамо'", казао је Мићуновић и нагласио да то није добро.

 

Фајтер / Н1 / од 04.09.2018.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti