Fajter

Zanimljivosti

СМЕШНО А НИЈЕ: УЈКА ДЕБЕЛИ - мајмун кога су туристи УНИШТИЛИ БРЗОМ ХРАНОМ, мора на ДИЈЕТУ (ФОТО)

Autor: Фајтер / Агенције / ndtv.com / од 19.05.2017.

Мајмун који живи близу чувених плутајућих пијаца на Тајланду толико се угојио од брзе хране којом га хране туристи да је морао да посети нутриционисту.

Служба за дивље животиње ухватила мајмуна кога су локални становници назвали "Ујка Дебели" кад су се његове слике прошлог месеца појавиле на друштвеним мрежама.

Дивљи мајмуни слободно лутају у многим деловима Тајланда и привлаче туристе који их хране и играју се са њима. Највећи број мајмуна спада у врсту макакија који су обично тешки око девет килограма.

Ујка Дебели има 26 килограма.

"Није било лако ухватити га. Он је вођа чопора и морао сам да одбијам друге мајмуне штаповима", рекао је Кача Пукем, службеник који је руководио операцијом хватања.

Ветеринарка задужена за лечење гојазног мајмуна Супакарн Кевчот рекла је да је он у тешком стању са високим ризиком од болести срца и дијабетеса и да је то добар пример зашто туристи не би требало да дају дивљим мајмунима нездраву храну. Она је додала да је Ујка Дебели храну коју би му донели други мајмуни делио са њима.

Верује се да мајмун има између 10 и 15 година, а да би изгубио тежину храниће се два пута дневно са по 400 грама слабих протеина воћа и поврћа.

Супакарн је рекла да се нада да ће за неколико месеци моћи да се разматра његово пуштање назад у дивљину.SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.

Povezane vesti