Fajter

Politika

БОРИС ИСПРОЗИВАО ХУЉУ! ТАДИЋ: Ивица је лажовчина! ДАЧИЋ: Јадан си, покојниче!

Autor: Фајтер / Курир / од 15.05.2017.8

Дачића ни у једну опасну операцију нисмо укључивали зато што то није било поуздано, он није био поуздан политичар, тврди некадашњи председник Србије, који је са њим био у власти.

Између лидера СДС Бориса Тадића и шефа српске дипломатије Ивице Дачића бесни прави рат. Након што је Тадић испрозивао Дачића да је лажов и непоуздани политичар, лидер социјалиста му је поручио да је „филмска прича с тужним крајем“ јер је „политички мртав“.

Најновији сукоб кулминирао је када је лидер СДС, гостујући на РТВ, рекао за Дачића да је директно одговоран за смрт амбасадора Оливера Потежице, да је лажов и да о операцији у Либији не зна ништа.

"Није први пут да Дачић лаже о свему. Априла 2012, непосредно пред председничке изборе, контраснаге лојалне Гадафију, који је био убијен октобра 2011, заузеле су два града. Врше се операције од децембра 2011. до 2012.", почео је причу Тадић.

На констатацију да је Дачић изјавио како су грађани Србије већ тада били евакуисани, лидер СДС је рекао:

"Дачић то не зна. Није он водио ту операцију, него смо ту операцију водили државни секретар Миљко Стефановић и ја. Он то просто не зна. Имао сам телефонске разговоре и са нашим грађанима путем сателитских телефона који су били на либијској територији. Дачића ни у једну опасну операцију нисмо укључивали зато што то није било поуздано. Дачић није био поуздан политичар. Имали смо разлоге да се тако понашамо", рекао је Тадић.

Ове прозивке Дачића ни најмање нису погодиле.

"Борис Тадић је филмска прича са тужним крајем, у којој је он главни глумац. Тадић може сада да прича шта хоће јер је политички мртав. Био сам му добар док сам му био потребан и то је жалосно. То што он прича о мени погађа ме као лањски снег", рекао је Дачић.

Подсетимо, Тадић и Дачић су на политичкој сцени прешли пут од љубави до мржње. Иако су 2008. потписали Декларацију о политичком помирењу ДС и СПС, данас су њих двојица најљући противници који се међусобно прозивају кад год се укаже прилика.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti