Fajter

Politika

АХ, ТА РЕКОНСТРУКЦИЈА: Фикус и председник воде тешке разговоре, љуља се ДЕВЕТ ФОТЕЉА! Да ли ће Кртолица заменити Вукосављевића и шта ће бити са нашом Зоком?

Autor: Фајтер / Данас / од 26.03.2018.

Премијерка Ана Брнабић требало би данас (понедељак) да почне разговоре са председником Александром Вучићем о реконструкцији Владе и тема ће бити чак девет министарских позиција, тврде политички извори Данаса.

Они кажу да је тачан списак тих девет позиција познат само премијерки, колико год да су медији спекулисали о именима и ресорима. Извесно је пак, наговештавају саговорници Данаса, да овако масиван број кадровских решења о којима ће се разговарати, значи да ванредних избора сигурно неће бити барем до пролећа 2019.

У тих девет позиција, према нашим саговорницима, свакако су два министра која имају озбиљне здравствене проблеме. Међутим, реконструкција неће бити у правцу избацивања из владе социјалиста Ивице Дачића, закључују они, док је сам Дачић одбацио реконструкцију као политичку тему вредну пажње.

Подсетимо, након београдских избора 4. марта појавила су се бројна нагађања ко може бити замењен у Влади и шта је прави циљ премијерке. Наш лист је раније писао да је водећи мотив Ане Брнабић да из сектора евроинтеграција помери министарку без портфеља Јадранку Јоксимовић, чијим је учинком незадовољна као и мањком респекта према функцији премијерке. Други медији пак тврде да је главна мета реконструкције потпредседница Зорана Михајловић, и то чак у мери да она више не буде министарка, а наводно намера је да се њен ресор грађевине и инфраструктуре раздвоји и да један део постане ново министарство на чијем челу би био садашњи београдски функционер Горан Весић. Такође, потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић демантовао је за Курир да њега занима премијерска функција и навео да му то нико није нудио. Упитан да ли је тачно да је Брнабићева поставила ултиматум – или она или министарка Михајловић, Стефановић је одговорио да премијерка не комуницира на такав начин и да она нема проблем да каже оно што мисли. Очекује се да ће неко од нестраначких људи са листе СНС за београдске изборе свакако бити награђен местом у Влади, због изборне победе. У том контексту најчешће се помиње одлазак министра културе Владана Вукосављевића, кога би могла да замени балерина Аја Јунг.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti