Fajter

Ekonomija

Владина инвестиција у одбрамбену индустрију 43 милиона, циљани извоз до 2020. 750 милиона евра

Autor: Фајтер/Агенције од 20. 04. 2017.

Фабрике одбрамбене индустрије Србије добиће у наредном периоду "директну инвестициону инјекцију" од 43 милиона евра из републичког буџета како би унапредиле своје пословање.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се очекује да извоз ове индустрије до 2020. године порасте са садашњих 550 на 750 милиона евра.

Он је, на конференцији за медије после састанка са директорима осам привредних друштава одбрамбене индустрије Србије, јавним предузећем Југоимпорт СДПР и три ремонтна завода, рекао да би новац који држава троши за капитална улагања требало да буде већи и да се користи паметније, односно на начин да се у будућности врати кроз већа примања радника и веће профите радника.

"Зато смо данас имали важан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, свих ремонтних завода, опитних центара, прибојским ФАП-ом и свих осам основних фабрика, са изузетком Крушика, који у овом тренутку није тражио новац, јер су запослили више од 1.000 људи у односу на претходни период и раде добро", рекао је Вучић.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti