Fajter

Politika

ВУК ЈЕРЕМИЋ: Унутрашњи дијалог је ЧИСТА ФАРСА, власт је дала све, следи потписивање споразума 2018. којим ће Косово постати чланица УН; Вучић нудио САД ПОДЕЛУ КиМ(ВИДЕО)

Autor: Фајтер / Н1 / од 25.10.2017.

Лидер Народне странке Вук Јеремић рекао је у Пресингу да су резултати власти по питању Косова поражавајући. Дали су једну по једну ствар, а ништа нису испреговарали, а 2018. добиће на потписивање споразум о свеобухватној нормализацији односа са Косовом, на ком ће имати параграф који ће им омогућити столицу у УН, што је једино остало, констатује.

Говорећи о Косову, каже да је од 2013. до данас начин на који се власт односила према тако важном питању донела поражавајуће резултате.

"Једна по једна ингеренција је на северу, кроз доста нетранспарентан начин предавана, без да сам ја приметио да је било шта добијено заузврат".

Режим их је потпуно понизио терајући их да уђу у владу са Харадинајем, данас да судије полажу заклетву пред Тачијем, наводи Јеремић. Каже да би он апсолутно радио другачије.

"Ово је први пут у међународним односима да се ствари имплементирају док се све не испреговара... Овако како су преговарали, дали су једну по једну ствар, а нису испреговарали ништа и 2018. добиће ствар на потписивање - споразум о свеобухватној нормализацији односа са Косовом, на ком ће имати параграф да Србија и Косово неће једна другу блокирати у међународним институцијама, а то директно води столици Косова у УН и то је једино остало да им предају... А заузврат неће добити ништа, само то да Марко Ђурић може да оде на север Косова и да пред дневник позове председника телефоном да му вичу "Ацо, Србине"", наводи Јеремић.

             

По мојим сазнањима, председник Вучић је ове године предложио америчкој страни идеју о подели Косова, која нужно није најгоре решење које може да нам се деси на крају косовске приче, али је урадио то на нестручан начин, без припреме, на неадекватном нивоу и то је потпуно зацементирало америчку страну да буде против тога, наводи Јеремић.

Србија је планирала ЕК да пошаље писмо са низом питања у вези са ставом комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити. Председник Вучић је изјавио да, на захтев Шпаније, Србија ипак то писмо неће однети у Брисел.

Коментаришући то, Јеремић каже да је брзо после изјаве да ће писмо бити однети у Брисел њега позвао један од функционера из Шпаније и рекао да то није нормално, и да ће морати званично да реагују. Та прича о том писму није имала никакав ефекат, то је рађено због перформанса и због тога како ће да изгледа пред камерама, а нанели смо директан ударац Шпанији, која данас на Србију гледа другачије, као на "лутајући метак", и имамо далеко нижи ниво поверења Мадрида, оцењује лидер Народне странке.

Унутрашњи дијалог о Косову је, према његовом мишљењу, чиста фарса.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti