Fajter

Politika

УЛТРА МЕГА ГИГА БОТИНА: Прича се да ће после афере "ПИЛЕ ТЕТКИНО" најпознатијег ДЕЗЕРТЕРА на челу једне војске заменити МАРИЈА ОБРАДОВИЋ! Ево по чему је позната прва дама СНС

Autor: Фајтер / Еспресо.рс / од 27.09.2017.

После афере "тетка из Канаде" могло би да се деси да Ана Брнабић смени актуелног министра одбране, Александра Вулина. Према сазнањима медија, на његово место могла би да дође СНС-овка, Марија Обрадовић.

Министра Вулина многи су дочекали "на нож", а и имали су "материјала". Министар одбране постао је неко ко није служио војни рок. Вулин се касније правдао да није ни могао да служи, због здравствених проблема, али је у очима српске јавности остао "дезертер".

Фото: Марина Лопичић

Но, и на сам помен Марије Обрадовић за место министра одбране, данас се поставило питање да ли ће ово место поново добити "проблематичног наследника".

Постала је посланица Српске напредне странке први пут након избора 2012. године, а потом и након ванредних парламентарних избора 2014. и 2016. године. После избора 2014. долази на функцију председнице Одбора за одбрану и унутрашње послове. Тако постаје прва жена у Србији која је на челу овог тела. За потпредседницу Српске напредне странке изабрана је на Скупштини СНС одржаној 28. маја 2016. године.

Иначе, Обрадовићева је прошле године шокирала јавност својим речником, када је на седници скупштинског Одбора за спољне послове посланици Српске радикалне странке Наташи Јовановић рекла "Ви сте овде позвани да глумите мајмуна".

Након тог скандала у Скупштини, она се извинила радикалима због недоличног речника.

"Иако сам била испровоцирана понашањем посланица СРС, које су све време блокирале рад седнице Одбора за спољне послове и плански онемогућавале дискусију по утврђеном дневном реду, сматрам да је такав мој речник неприкладан и свакако неприхватљив. Наставићу, као и до сада, да се борим за достојанство Скупштине и да штитим углед представничког тела свих грађана Србије", навела је тада Обрадовић у писаној изјави.

Према писању медија, после годину дана помињања Вулиновог имена у разним аферама, од злоупотребе фондова за ратне војне инвалиде у претходном министарству до афере куповине стана, када је изјавио да је 23 пута ишао код тетке у Канаду по новац. Избор Марије Обрадовић требало би да ублажи последице Вулинових афера, али и народу ће се сервирати прича да ће Србија први пут у историји имати жену министра одбране.

Да ли ће се ово реализовати, свакако ћемо сазнати ускоро.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti