Fajter

Politika

ТАЈНИ САСТАНАК Опозициона четворка разговарала о заједничком наступу на  изборима у Београду

Autor: Фајтер/агенције од 09.08. 2017.

Четворица опозиционих лидера - Саша Јанковић (ПСГ), Драган Шутановац (ДС), Борис Тадић (СДС) и Вук Јеремић - тајно су се састали у уторак поводом сарадње и заједничког наступа на београдским изборима.

"Већ дуго постоји идеја да се опозиција уједини, ово је први састанак на којем су била сва четворица. Сели су и разговарали о могућностма. Било је речи о томе да сви изађу заједно, али ништа конкретно није договорено", пише данашњи "Блиц" позивајући се на више неименованих извора.

Лист наводи да је састанак у уторак био први након скоро месец и по дана, иако је, како напомиње, током претходних недеља било речи о томе да је опозиција близу договора о заједничком наступу. План је да се четворица опозиционих лидера виде у другој половини августа и тада договоре више.

Како "Блиц" пише, Шутановац и Тадић су се састали и дан раније, али ни на том састанку није било конкретних решења, већ су уопштено причали о сарадњи.

"То све делује лепо оствариво када необавезно ћаскају, али несугласице настају када се дође до конкретних ствари, попут распореда кандидата на одборничкој листи или код носиоца листе, који би највероватније требало да буде кандидат за градоначелника", каже саговорник београдског листа.

Демократе су, сазнаје лист, против тога да Јеремић буде на листи, али је Јанковић тај који на томе инсистира, па је он тражио да на састанак дође и Јеремић, иако првобитни договор није био такав.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti