Fajter

Politika

Тадић: Учесници протеста Против диктатуре требало би да се повежу са странкама

Autor: Фајтер/Агенције од 04.05. 2017.

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић оценио је данас да би учесници протеста Против диктатуре, који су почели пре месец дана, требало да прихвате улогу политичких странака и повежу се с њима.

"Ако не желе да се повежу с лидерима странака, из својих разлога које не треба ни објашњавати, треба да се повежу са својим саговорницима из омладинских структура политичких страка из одређених ресора који имају шта да кажу о питањима протеста, између осталог и са људима који ће у будућности бити лидери политичких странака", рекао је лидер СДС у изјави за агенцију Бета. Он је оценио да је без политичких странака немогуће демократски уредити друштво и да је то једнако ставу да је кућу могуће сазидати без цигле.

"Потребно је реформисати политичке странке, довести нове лидере и свеже идеје. То је једини начин да протест има неки смисао и ефекат, у супротном власт ће смрвити и овај протест, као што мрви и политичке странке које имају много мању снагу него што су је имале у прошлости", казао је Тадић.

Тадић је оценио да је протест Против дитатуре одраз стања у друштву и додао да му је жао због тога што они нису организовани пре председничких избора, јер би се гласање тада одвијало у другачијој атмосфери.



SKINI APLIKACIJU


Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.





Povezane vesti